Autor Economia
30 setembre 2015 a 18:00

L’ACA adjudica un contracte destinat a fer un seguiment de la qualitat del fang generat

4 Flares 4 Flares ×
Escoltar

S’ha adjudicat per un import de 69.892 euros

ACA fang // Imatge cedida per la Generalitat

ACA fang // Imatge cedida per la Generalitat

L’Agència Catalana de l’Aigua ha adjudicat un contracte destinat a fer un seguiment de la qualitat del fang generat en les prop de 500 depuradores catalanes que actualment estan en servei. Des de l’any 1990, l’Agència fa aquest seguiment, d’acord amb els criteris i els terminis que estableix la normativa que regula la valorització agronòmica dels biosòlids.

El contracte permet conèixer la qualitat del fang i detectar possibles variacions en la seva composició, adjudicat per un import de 69.892 euros (IVA inclòs). Això serveix per definir de manera més eficient la seva destinació i dur a terme les mesures correctores necessàries

Actualment, l’Agència disposa d’una base de dades de caracterització dels biosòlids produïts a Catalunya que es va iniciar a principis de la dècada dels 90 i que actualment disposa de més de 200.000 registres. A Catalunya prop del 95% dels biosòlids es reaprofita i converteix un residu en un recurs.

Durant el 2014 les depuradores catalanes van generar 520.800 tones de fang, de les quals es va reaprofitar un 88% per a usos agrícoles, un un 6,4% s’ha destinat a valorització energètica i el 5,6% restant a dipòsit controlat.

4 Flares Twitter 1 Facebook 2 Google+ 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 4 Flares ×