Autor Societat
20 setembre 2015 a 13:00

Rigau aposta perquè la formació del professorat el 2016 s’apropi a les noves necessitats

4 Flares 4 Flares ×
Escoltar

Aquest nou curs es consolida l’adjudicació de beques menjador

Curs escolar // Imatge del web Pixabay

Curs escolar // Imatge del web Pixabay

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va afirmar que el Departament d’Ensenyament apostarà perquè la formació del professorat el proper 2016 s’apropi més a les noves necessitats. “A partir d’ara, comencem amb unes noves iniciatives, vinculades a la Universitat també, per tal de poder, a través de màsters, reforçar per exemple la formació matemàtica o d’idiomes. Si hi ha una partida que ha de créixer al 2016 serà la formació”, va afirmar, a més va afegir: “Un gran objectiu és dir: Si la societat del coneixement generarà una economia en creixement i ser ciutadà de culte requereix un nivell més alt de formació, necessitem que els mestres tinguin un gran nivell formatiu”.

La titular d’Ensenyament va posar de manifest: “Els nomenaments a l’estiu han anat molt bé. Hi ha 15.866 places assignades a proposta de les direccions amb llocs específics per si hi ha diversitat d’educació especial,  per la qüestió digital, i per poder impartir matèries en anglès. Per tant, tot allò que és previsible, s’ha procurat”. Pel que fa a les substitucions d’inici de curs, s’han nomenat 5.227 substituts. El titular de la plaça i el pes de la programació recau en el titular, mentre que el substitut completa la reducció del titular.

En aquest sentit, va explicar: “Abans els professors feien 20 hores, se’ls va rebaixar a 18 i després van tornar a ser 20. A primària es van baixar de 25 a 23, i després van tornar a ser 25. Va ser una de les mesures que hi havia per part de la pròpia administració i per tant amb el mateix nombre de professors hi havia més hores lectives”.

La consellera va ressaltar les obres dutes a terme durant l’estiu per millorar i reformar els centres educatius de cara al nou curs escolar. De les 504 obres realitzades, un total de 409 han finalitzat abans de l’inici del curs, i la resta està previst que acabin al llarg d’aquest mes, com el cas de l’escola Paco Candel de l’Hospitalet o l’escola Montigalà de Badalona.

Al mateix temps, va recordar que Ensenyament treballarà per tal que, amb l’entrada en vigor de la llei estatal a la secundària, hi hagi un compliment administratiu preservant el model pedagògic català. “Al batxillerat se’ls ha donat als centres orientacions amb petits canvis horaris per poder fer el compliment més administratiu, entre altres coses perquè estem convençuts que pel que fa a batxillerat, serà de les primeres etapes en què hi haurà canvis perquè així ho han demanat totes les comunitats, i crec que s’assolirà”, va afimar la consellera.

La consellera va exposar que Ensenyament demanarà al Consell d’Europa que analitzi el model d’immersió lingüística: “El nostre model a Europa havia estat avalat des del punt de vista de la immersió, però volíem fer un pas més en favor d’aquest model plurilingüe”. A més, va anunciar: “L’octubre hi haurà primera reunió, per tal d’aportar tota la informació que se’ns demana, perquè hi hagi aquest aval europeu en el model global de l’escola catalana que garanteix una metodologia per qui no té contacte sovintejat amb el català”.

4 Flares Twitter 1 Facebook 2 Google+ 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 4 Flares ×