Autor Societat
7 Octubre 2015 a 13:00

Collserola és un dels punts amb més augment de la població de porcs senglars

Consells si ens trobem amb senglars a la ciutat

Porcs senglars // Foto: MB

Porcs senglars // Foto: MB

Els darrers dies s’han produït algunes incursions de porcs senglars a Cerdanyola. Collserola és un dels punts on ha augmentat més l’expansió de la població d’aquest animals, fet que facilita la presència esporàdica de senglar a la nostra ciutat.

Una de les accions que es porten a terme per controlar aquesta expansió i sobrepoblació dels senglars són les batudes, que es realitzen dins de la zona de caça controlada i que aquest any comencen a la nostra ciutat el dia 17 d’octubre. Aquestes batudes queden definides en el Pla tècnic de gestió cinegètica de les zones de caça controlada de Collserola, autoritzat per la Generalitat i obliga a que el dia que es realitzen, es tanquin i controlin els accessos a les zones on es fan les batudes.

Com actuar davant la presència de senglars

Els senglars són animals salvatges, i malgrat no ser habitualment perillosos, hem de tenir en compte que poden arribar a atacar si es troben amenaçats. Per aquest motiu, en cas de trobar un senglar el millor és quedar-se quiet i normalment és ell qui marxa però si no ho fa, s’ha de retrocedir a poc a poc i allunyar-se d’ell per evitar que se senti en perill. Si l’animal es troba dins del nucli urbà és convenient avisar a la policia local o al 112.

Aquests animals són més actius durant les primeres i últimes hores del dia, de manera que hi ha més possibilitat de trobar-los en aquests moments i per tant el risc d’accidents és major, sobretot en les carreteres que travessen el parc i zones properes, raó per la que cal conduir amb precaució.

Un altre factor important a controlar és la presència de menjar disponible pels senglars, per això és molt important no alimentar-los ni deixar al seu abast les bosses d’escombraries o els aliments de les mascotes. Si els grups de senglars s’acostumen a trobar menjar a zones habitades, es semidomestiquen, provoquen destrosses en parcs i jardins i augmenten sensiblement el risc d’accidents.

Switch to mobile version