Autor Societat
30 octubre 2015 a 15:00

El Consell Comarcal fa una aportació extraordinària de 100.000 euros per a beques menjador

7 Flares 7 Flares ×
Escoltar

Això farà que 1.134 infants puguin gaudir d’un ajut del 50% del preu de l’àpat

Beques menjador

Beques menjador // Imatge extreta de wikicommons

 

El Consell Comarcal del Vallès Occidental farà una aportació extraordinària de 100.000 euros per a complementar els ajuts individuals de menjador, que conjuntament amb l’aportació de 518.505’40 euros del tram variable del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya farà que 1.134 nens i nenes que estan dins els llindars de renta del tram variable, puguin gaudir d’un ajut del 50% del preu de l’àpat.

El president el Consell, Ignasi Giménez, ha explica: Des de la comarca, un any més, fem un gran esforç per poder complementar l’aportació de la Generalitat i arribar a més nens i nenes, però aquest esforç és insuficient i creiem que cal apostar per un canvi de model que sigui més homogeni i que elimini les beques de tram variable per tal que les beques siguin un dret i no depenguin d’uns pressupostos.

La consellera delegada d’Educació, Núria Colomé, assegura: Des del Consell seguirem treballant al costat del Departament d’Ensenyament per poder garantir que cap família es quedi sense el suport que ha demanat. Aquesta és la nostra prioritat.   

Gràcies a l’aportació del Consell es podrà disminuir el nombre de famílies que han quedat excloses del tram variable. En aquests moments, hi ha encara 1.306 nens i nenes que no tenen un ajut tot i complir els requisits de la convocatòria per al curs 2015-2016.

Actualment  al Vallès Occidental s’han atorgat 9.455 ajuts individuals de menjador. D’aquests, 8324 són garantits (7987 són del 50% i 337 són del 100%). La resta, 1.134 s’han atorgat dins el tram variable i gràcies també  a l’aportació extraordinària del Consell Comarcal.

D’altra banda, diferents ajuntaments de la comarca estan aprovant aquestes setmanes aportacions per complementar aquests ajuts que s’atorguen des de la comarca. Núria Colomé afirma: Un esforç que s’ha de reconèixer i agrair, ja que és aquesta cooperació entre administracions la que fa que puguem donar resposta a l’objectiu comú que tenim que és estar al costat de les persones que més ho necessiten”.

 

7 Flares Twitter 1 Facebook 5 Google+ 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 7 Flares ×