Autor Política
15 Octubre 2015 a 15:00

El govern d’Escolà explicarà la proposta d’ordenances als veïns

L’Ajuntament ha convocat una audiència ciutadana per recollir propostes sobre taxes i impostos

El regidor Mauri Jaumendreu en el balanç de Govern, el 2 d'octubre

El regidor Mauri Jaumendreu en el balanç de Govern, el 2 d’octubre // Foto: Judit Josa (arxiu)

De complir-se els terminis del govern de Carles Escolà, els grups municipals podran votar en el ple d’octubre la proposta d’ordenances fiscals de Cerdanyola per a l’any 2016 —el que es recapta en impostos i taxes municipals. Dies abans però, la ciutadania hi haurà pogut dir la seva perquè el dimecres 21 d’octubre tindrà lloc a Can Domènech, seu del Museu d’Art de Cerdanyola, la tercera assemblea ciutadana que, en aquesta ocasió, versarà sobre taxes i impostos.

Durant l’audiència ciutadana, convocada per dimecres vinent, a les 19 h, el regidor de Serveis Econòmics, Maurici Jaumandreu explicarà conceptes com l’impost de Bens i Immobles, IBI, que és la principal font d’ingressos de l’Ajuntament; presentarà el calendari previst per a l’aprovació de les ordenances fiscals i els sistemes per poder-hi presentar al·legacions.

En el transcurs de la jornada també es detallarà novetats com ara els canvis que es volen introduir en la recaptació de l’IBI per tal d’avançar en política fiscal progressiva.

L’audiència té com a objectiu “recollir propostes” dels ciutadans, segons va dir Jaumendreu al fer-se públic la convocatòria. La proposta d’ordenances que se sotmetrà a debat incorpora aportacions de diferents departaments municipals i s’està negociant amb la resta de grups municipals, va explicar el regidor.

El govern necessitarà en el plenari el suport d’altres grups municipals per aprovar les ordenances; tanmateix, Jaumendreu va posar l’accent en la participació ciutadana, informen des de l’Ajuntament.

Pel regidor la celebració de l’audiència que es farà dimecres vinent, un dia abans de presentar les ordenances a comissió informativa, respon al compromís de transparència i a la voluntat d’informar, que és, va recordar, una condició imprescindible per a la “participació ciutadana de qualitat”.

Fins ara, i al llarg de la tardor, s’han celebrat al Museu d’Art de Cerdanyola dues assemblees obertes, la primera per definir un pla d’acollida als refugiats i persones migrades i la segona, dimarts passat, sobre la Gent Gran. El format d’audiència ciutadana s’explorarà també en els pressupostos municipals per al 2016.

Durant l’anterior legislatura, el govern de Carme Carmona va presentar per primer cop els comptes municipals 2015 directament als ciutadans, fet que ja va significar una innovació.

Aquesta vegada però s’explicaran abans de ser aprovats, el que suposa, un primer pas per avançar, en un futur, cap a l’elaboració de pressupostos participatius, segons l’actual govern.

Switch to mobile version