Autor Sanitat
10 Octubre 2015 a 18:00

El Govern destina 4,6 milions d’euros a subvencionar entitats que tractin drogodependències

Els projectes s’hauran de dur a terme entre els anys 2015-2016

Drogodependència // Imatge del web de Wikimedia

Drogodependència // Imatge del web de Wikimedia

El Govern ha aprovat la publicació de les convocatòries ordinàries per a la concessió de subvencions amb caràcter biennal a aquelles entitats que realitzin actuacions en l’àmbit de la salut per al tractament de drogodependències, i per al foment de la salut i el suport a pacients i a famílies.

Per primer cop es tracta de subvencions pluriennals, això significa que els projectes objecte de la subvenció i les despeses generades s’hauran de dur a terme durant els anys 2015 i 2016. El Govern valora positivament aquesta novetat ja que suposa donar seguretat i continuïtat als projectes subvencionats i respon a una demanda històrica de les mateixes entitats.

L’import total per a atendre les dues convocatòries és de 4.601.379,90 €, dividit en dues anualitats idèntiques de 2.300.689,95 € cadascuna.

El Departament, mitjançant la concessió de subvencions i d’ajuts, vol fer partícips en la promoció i protecció de la salut, com a agents externs però amb objectius comuns a l’Administració, entitats privades que realitzin actuacions coincidents amb les àrees d’intervenció establertes en el Pla de salut de Catalunya 2011-2015 i, en tot cas, no substitutives de prestacions assistencials.

Les subvencions previstes en aquestes dues convocatòries, que properament es publicaran al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), es regiran per les bases reguladores aprovades en l’Ordre SLT/250/2015, de 31 de juliol, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions en règim de concurrència competitiva per al finançament a entitats privades sense afany de lucre que realitzin actuacions en l’àmbit de la salut (DOGC núm. 6930, de 7.8.2015).

Switch to mobile version