Autor Societat
24 Octubre 2015 a 18:00

El Portal de Llengua Catalana rep gairebé 2,7 milions de visites durant els primers mesos

Entre les pàgines més destacades trobem Optimot

Portal Llengua Catalana // Imatge del web de la Generalitat

Portal Llengua Catalana // Imatge del web de la Generalitat

El portal Portal Llengua catalana, gestionat des de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, ha arribat al mes d’octubre amb un volum de 2.633.634 visites al llarg del 2015. En dades absolutes d’aquest any, prop d’1.200.000 visitants han accedit als seus continguts i han aprofitat els recursos i la informació que s’hi ofereix.

Entre les pàgines més visitades, destaquen la pàgina d’accés al cercador Optimot, eina de consultes lingüístiques que, amb més de 10 milions de consultes directes cada any, durant aquest període de 2015 ha registrat 1.811.243 visites; l’apartat de traducció automàtica, amb 151.260 visites; o certificats de català, amb 38.742.

La possibilitat de  descàrrega de materials de suport a la formació, com per exemple la publicació Llegir per parlar, llegir per escriure, amb 10.068 descàrregues, i els documents relacionats amb l’acreditació de català, com la llista de titulacions equivalents als certificats de coneixements de català de la DGPL, amb 11.857 descàrregues, o el document d’explicació i exemple de la prova del certificat de nivell superior de català (C2), amb 10.464 descàrregues.

Durant aquests primers nous mesos, s’hi han dut a terme canvis estructurals que han permès millorar l’accessibilitat a la informació disponible. S’hi han creat nous apartats: el Sistema d’indicadors lingüístics, la Comissió de Toponímia, entre altres, o bé s’han remodelat espais ja existents amb l’objectiu de millorar l’experiència d’accés i navegació per als usuaris.

També des del punt de vista gràfic, s’ha fet feina intensa per mostrar la informació d’una manera més visual i interactiva. Pel que fa a cinema, l’espai web Cinema en català s’ha ampliat aquest setembre amb VOSCbd, una base de dades en línia de pel·lícules subtitulades que conté actualment 268 registres i que anirà creixent.

D’altra banda, parla.cat, espai virtual d’aprenentatge de la llengua catalana, ha assolit les 494.421visites en aquest període de 2015, això fa que parla.cat es consolida com a eina per posar a l’abast de tothom materials i recursos didàctics d’interès.

Els canvis, però, no acaben amb aquestes actuacions ja que, abans que finalitzi l’any, hi ha previstes més accions de millora i compleció.

Switch to mobile version