Autor Societat
24 octubre 2015 a 16:00

Els consells comarcals de la demarcació de Barcelona demanen un finançament més just

1 Flares 1 Flares ×
Escoltar

Proposen fixar un marc global de relació  amb el govern català

Sessió treball Consells Comarcals // Imatge cedida pel Consell Comarcal del Vallès Occidental

Sessió treball Consells Comarcals // Imatge cedida pel Consell Comarcal del Vallès Occidental

Els presidents i gerents dels consells comarcals de la demarcació de Barcelona s’han reunit a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Durant la trobada han manifestat que els uneix la voluntat de constituir-se com a grup de treball per avançar i reivindicar el paper dels consells comarcals a Catalunya.

Hi han assistit presidents i gerents dels Consells comarcals de l’Alt Penedès, l’Anoia, el Bages, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Garraf, el Maresme, l’Osona, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental. El Berguedà i el Moianès no hi han pogut assistir.

S’ha posat de manifest la necessitat d’un marc estable de relacions de i una comunicació fluïda que permeti millorar diferents aspectes. El president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, ha explicat: “Els consells comarcals proposem fixar un marc global de relació tant pel que fa referència a les relacions amb la Generalitat com també per tractar les qüestions relatives al finançament. Els propers dies presentarem un document i demanarem poder mantenir trobades tant amb la Generalitat com la Diputació per fer-los les nostres propostes en positiu, sempre dins un marc de lleialtat, cooperació i confiança. Volem continuar donant sentit al model d’èxit que som els consells comarcals, que garantim que els municipis petits i mitjans puguin tenir els mateixos serveis que els més grans”. 

Durant la trobada de treball han parlat del finançament dels ens comarcals. Ignasi Giménez ha especificat que tenim una situació molt greu de finançament que afecta molt als pressupostos de l’any vinent.

Cal recordar que la Generalitat de Catalunya és l’administració que més aporta als consells comarcals, seguida per els ajuntaments i la Diputació de Barcelona. També destaca l’aportació a través dels Fons de Cooperació Local. Els recursos provinents d’aquest fons dinerari permeten als consells finançar la seva activitat, tirar endavant projectes, actuacions i inversions, i complir amb les competències que tenen assignades.

En el cas dels Fons de Cooperació Local, el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha explicat: “El termini de pagament d’aquests fons s’està retardant en excés i aquest és un dels temes que s’ha d’abordar amb absoluta immediatesa. En el cas del Vallès Occidental estem parlant de fins a tres anualitats d’endarreriments i això afecta al pressupost i ens porta problemes de tresoreria” .

1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×