Autor Articles i estudis
15 Octubre 2015 a 18:00

És superman? No, la Senyora Rogers

És superman? No, la Senyora Rogers // Imatge fexycoaching.com

És superman? No, la Senyora Rogers // Imatge fexycoaching.com

Que l’ésser humà és extraordinari és una cosa que -apart d’eslògans publicitaris- és prou sabut de tothom. Dia rere dia ens arriben notícies de nous rècords, de noves proeses aconseguides gràcies a portar al màxim aquesta complexa màquina que és el nostre cos. Durs entrenaments, tenacitat i, de vegades, l’ús de substàncies químiques han fet que el límit del cos humà cada dia arribi més lluny en les seves possibilitats, però no sempre aquestes gestes han estat buscades. Tal va ser el cas de Maxwell Rogers, una dona que va ser capaç d’aixecar un cotxe pesant ella tan sols 50 quilos.

El dia 26 d’abril de 1960, Maxwell C. Rogers, de la població de Tampa, a Florida (EUA), va tenir l’honor de sortir als diaris a causa d’una gesta que havia protagonitzat involuntàriament: havia estat capaç d’aixecar ella soleta un cotxe de 1.650 kg. No va ser res preparat, ni entrenat, simplement va ser qüestió de vida o mort.

El fill de la senyora Rogers estava arreglant el seu cotxe quan el gat que el sostenia va cedir i el va atrapar a sota. La dona, de poc més de 50 kg, en veure el que li estava succeint al seu fill, va saltar cap al cotxe i, amb tota la força del món, el va aixecar prou perquè el fill escapés de sota de l’automòbil on hi havia quedat atrapat.

El xaval va acabar sa i estalvi, tot i que amb petites esgarrinxades, però la mare va haver de ser hospitalitzada després d’haver-se trencat diverses vèrtebres per l’esforç sobrehumà que havia hagut de fer per salvar el seu fill. Què havia passat? Com va poder fer una persona tan menuda semblant barbaritat física?

El cervell, quan es troba en una situació de perill, segrega tot un seguit d’hormones, entre elles l’adrenalina, provocant la resposta immediata del cos per entrar en acció. És llavors quan el cor bomba sang extra als músculs perquè aquests puguin respondre a tota potència davant el perill que se’ns ve a sobre.

En el cas de la senyora Rogers, el fet de veure el seu fill en dificultats, li va provocar una injecció massiva d’adrenalina al torrent sanguini que li va fer llançar-se sobre el cotxe per, amb tota la força que li van donar els seus músculs, poder aixecar-lo i així alliberar el seu fill.

Fins a tal punt l’estrès li va empènyer a fer força que la tensió muscular exercida i el pes suportat, van sobrepassar la capacitat de resistència de les vèrtebres de la dona, provocant la seva ruptura. La senyora Rogers havia sortit gairebé pitjor parada que l’accidentat, però la por i la titànica força de voluntat per ajudar el seu fill van obrar el miracle.

Sigui com sigui, Maxwell Rogers es va deixar mig cos en aquella increïble maniobra gràcies a un sistema d’alarma que posa tot el cos en tensió davant un perill i que ens recorda que, l’ésser humà, encara que ens sembli el contrari, és capaç d’arribar al més alt si realment ho desitja i lluita per això. La resta són simples excuses.

Que l’hi diguin a la senyora Rogers.

Ireneu Castillo

 

Switch to mobile version