Autor Economia
10 Octubre 2015 a 16:00

La Generalitat crea una acreditació que garanteix la qualitat de 17 entitats de finançament alternatiu a la banca

Amb l’objectiu de generar confiança al sector

Finançament alternatiu // Imatge del web de Pixabay

Finançament alternatiu // Imatge del web de Pixabay

 

La Generalitat de Catalunya ha creat la primera acreditació que garanteix la qualitat d’entitats de finançament alternatiu a la banca. El Departament d’Empresa i Ocupació, a través d’ACCIÓ, ha acreditat les primeres 17 entitats que són xarxes d’inversors privats, plataformes de crowdfunding (finançament col·lectiu), de crowdlending(finançament col·lectiu de préstecs) i d’invoice trading (descompte de factures).

L’objectiu d’aquesta acreditació és impulsar l’accés de les pimes i empreses catalanes a solucions de finançament alternatiu al bancari, un camp que està creixent a Europa. Segons The European Alternative Finance Benchmarking Report de la University of Oxford, el mercat de finançament alternatiu a  Europa va créixer des del 2013 al 2014 un 144%, amb un volum de transaccions de 2.957 milions d’euros. Des del Govern s’estan impulsant polítiques en aquesta línia, per accelerar la diversificació de fonts de finançament per a les empreses.

Amb aquestes acreditacions la Generalitat vol posar de manifest la qualitat de les entitats de finançament alternatiu, generant més confiança i visibilitat per incentivar les empreses catalanes a accedir a aquest tipus d’instruments que han sorgit els darrers anys. És una iniciativa que també beneficia els inversors, que els permet invertir en l’economia real d’una manera més directa.

Les 17 entitats gaudiran d’aquesta acreditació fins el 31 de desembre del 2016, quan es tornarà a analitzar si compleixen els requisits en funció de l’evolució de les necessitats del teixit empresarial català. Aquesta setmana s’ha acreditat crowdfunding, Crowdcube i The Crowd Angel, crowdlending, Arboribus i Loanbook, invoice trading, Finanzarel i Novicap, i xarxes d’inversors privats a BANC, BCN BA, Economistes BAN, Eix Technova, ESADE BAN, Foro capital pimes, Red de Inversores Privados y Family Offices IESE Business School, Keiretsu Forum, Lánzame, Reus Tarragona BA i Seedrocket.

 

Aquesta iniciativa se suma a altres projectes duts a terme per ACCIÓ amb l’objectiu d’impulsar aquest tipus de finançament alternatiu a la banca.

Switch to mobile version