Autor Societat
27 Octubre 2015 a 10:00

La Generalitat destina 1.066 milions d’euros a lluitar contra la pobresa

També promoure la inclusió social

Pla d'acció // Imatge cedida per la Generalitat

Pla d’acció // Imatge cedida per la Generalitat

El passat mes de juny el Govern va aprovar el Pla d’acció per a la lluita contra la pobresa i per a la inclusió social a Catalunya 2015-2016, un instrument amb el qual es vol reduir la pobresa i promoure la inclusió social i això fer-ho amb la màxima coordinació dels departaments i entitats de la Generalitat, i amb la participació d’altres agents econòmics i socials, va explicar la vicepresidenta del Govern , Neus Munté.

El document recull un total de 165 actuacions, entre mesures immediates, per fer front a situacions urgents, i a mitjà i llarg termini, per afrontar situacions de pobresa estructural. En total, per a aquest 2015, el pressupost destinat al Pla és d’1.066 milions d’euros.

Neus Munté afirma“No hem deixat de lluitar contra la pobresa ni d’incrementar les partides pressupostàries que van destinades al moll de l’os de la lluita contra l’exclusió social”.

El Pla s’articula en 5 eixos d’actuació. Com a eix prioritari situa la lluita contra la pobresa i l’exclusió social en la infància i l’adolescència. I, com a eixos generals, la cobertura de les necessitats bàsiques, l’ocupació, l’habitatge, i l’àmbit relacional i comunitari.

El Pla també incorpora les mesures aprovades al Ple de la Pobresa i altres mesures que s’han tractat al Parlament de Catalunya. Per això, s’hi han inclòs les mesures d’estiu destinades a infants i joves de famílies vulnerables, com l’increment del nombre de centres oberts que obriran els mesos d’estiu per oferir una atenció continuada a infants i adolescents en situació de risc social i que inclouen 2 o 3 àpats diaris per garantir una alimentació saludable i equilibrada.

També el reforç del programa del Departament de Benestar Social i Família l’Estiu és teu o els 600.000 euros addicionals que es destinaran a les federacions d’entitats d’educació en el lleure per a beques per a activitats d’estiu destinades a infants i adolescents en situació de vulnerabilitat.

 

Per tal de poder treballar millor en el camp de la lluita contra la pobresa i la promoció de la inclusió social, el Departament de Benestar Social i Família i l’Institut d’Estadística de Catalunya han fet públics els resultats dels Indicadors territorials del risc de pobresa i d’exclusió social.

L’objectiu d’aquesta actuació és disposar d’informació que permeti una aproximació a la distribució territorial del risc de pobresa i d’exclusió social a Catalunya, a partir de l’anàlisi d’una sèrie d’indicadors que es consideren significatius i que s’han classificat en quatre grups temàtics: renda, mercat de treball, protecció social i demografia.

Switch to mobile version