Autor Societat
14 octubre 2015 a 18:00

La Generalitat posa en marxa una nova edició del programa Consolida’t

3 Flares 3 Flares ×
Escoltar

 

Aquest any beneficiarà a més de 700 autònoms

Consolida't // Imatge del web de Consolida't

Consolida’t // Imatge del web de Consolida’t

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Empresa i Ocupació, destina 1,2 milions d’euros al programa Consolida’t, per donar suport a la consolidació, l’enfortiment i la reinvenció del treball autònom. Aquesta xifra suposa un increment de gairebé un 30% respecte als recursos destinats l’any passat, cosa que permetrà arribar a més de 700 autònoms, un 27% més que els beneficiaris de l’edició de 2014.

El Consolida’t va néixer després d’una prova pilot impulsada l’any 2013 i enfocada a la millora de la competitivitat i sostenibilitat dels treballadors autònoms. El  pla, que s’emmarca en el Programa Catalunya Emprèn, estableix accions formatives en gestió empresarial així com assessorament personalitzat a treballadors autònoms per afavorir la consolidació de la seva activitat.

Les persones participants en el programa rebran formació en anàlisi del compte de resultats i gestió de la tresoreria, així com d’altres píndoles formatives segons les seves necessitats en aspectes com: gestió econòmica, aspectes jurídics i de gestió documental, gestió comercial i atenció al client, gestió del temps, comunicació, màrqueting digital, networking i coworking.

També rebran assessorament personalitzat en matèria comercial i de màrqueting, una diagnosi de la situació del negoci en aquesta esfera i una estratègia per millorar el finançament de la seva activitat.

Enguany s’han introduït algunes novetats. S’ha ampliat el col·lectiu de persones beneficiàries a totes les persones treballadores autònomes sense cap limitació respecte a l’antiguitat en el negoci. I és que, tenint en compte la conjuntura econòmica actual, les necessitats d’assessorament i formació estratègica poden tenir lloc en qualsevol moment de la vida laboral del treballador autònom, no només en la fase de consolidació.

Entre els beneficiaris també s’inclouen els autònoms que han fet fallida en els seus negocis i que volen iniciar una nova activitat laboral mantenint-se en el mateix règim. En aquests casos cal posar en valor tots els coneixements adquirits en l’experiència professional anterior, així com enfortir l’autoestima i les capacitats personals d’aquests treballadors per no vincular la fallida del negoci amb un fracàs sinó amb la consecució d’uns aprenentatges que permetran engegar una nova experiència laboral amb més possibilitats d’èxit.

Així mateix  s’espera que participin en el programa els joves inscrits a la Garantia Juvenil i que hagin utilitzat els ajuts de fins a 9.080 euros per a constituir-se com a autònoms, impulsats recentment.

El programa l’executaran entitats col·laboradores, que rebran una subvenció per a realitzar les accions formatives incloses en el programa. Aquestes entitats poden ser escoles de negocis, universitats i escoles universitàries o entitats dependents o vinculades a aquestes i col·legis professionals. També ho poden ser les associacions professionals del treball autònom de Catalunya de caràcter intersectorial inscrites al Registre d’associacions professionals del treball autònom a Catalunya del departament d’Empresa i Ocupació.

En aquest sentit, per tal de facilitar que més participants del programa hi puguin accedir, les píndoles formatives s’oferiran en modalitat online, repetint la bona experiència de la darrera edició.

3 Flares Twitter 0 Facebook 2 Google+ 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 3 Flares ×