Autor Esports
9 octubre 2015 a 13:00

Les V Milles nocturnes esperen superar el miler de corredors

37 Flares 37 Flares ×
Escoltar

Esports es compromet a què tinguin recorregut urbà en la 30à edició

Presentació de les V Milles: d’esquerra a dreta, Conxi Haro, Rafa Meléndez i David Zarroca, ahir al PEM Guiera

Presentació de les V Milles: d’esquerra a dreta, Conxi Haro, Rafa Meléndez i David Zarroca, ahir al PEM Guiera // Foto: Judit Josa

Amb 28 edicions a les espatlles, les V Milles Nocturnes és la cursa més popular, veterana i multitudinària de totes les organitzades a Cerdanyola del Vallès. El responsable de la secció d’Atletisme i Triatló del Cerdanyola Club d’Hoquei, David Zarroca i la regidora d’Esports, Conxi Haro van presentar ahir al Parc Esportiu Guiera la nova edició de la cursa, que es disputarà la tarda del dissabte 7 de novembre.

Les inscripcions per a les V Milles, i les dues curses infantils que engloba, la Mini Nocturna i les II Milles, es poden formalitzar per internet des de fa uns dies.

L’organització confia arribar com ha passat en edicions anteriors als prop de 1.000 corredors per la cursa d’adults i als 200 per a les dues infantils.

Les V Milles Nocturnes “transcendeixen” l’àmbit esportiu i, convocades poc abans de la Festa Major de Sant Marti, han esdevingut “una activitat social”, segons va dir la regidora Conxi Haro, que va anunciar millores en el recorregut per a l’edició del 2016.

L’objectiu de la regidoria d’Esports és que la majoria de les curses del calendari esportiu cerdanyolenc, entre aquestes les V Milles, puguin tenir un “recorregut totalment urbà”, en resposta a una demanda històrica del club.

La secció d’Atletisme i Triatló del Cerdanyola Club d’Hoquei està immers en uns moments daurats, amb el creixement del club i de l’escola d’Atletisme, va explicar Zarroca ahir.

Antonio Roda: “Quan vaig començar a córrer no et trobaves ningú i et miraven com a boig”

La presentació, en què també hi va participar l’encarregat d’organitzar la cursa, Rafa Meléndez, va finalitzar amb un col·loquí entre el corredor ripolletenc Antonio Roda i el guanyador de la passada edició, Javier Jurado.

El primer és un aficionat que ha disputat les V Milles des de la primera edició de la cursa, el segon, un jove cerdanyolenc semiprofessional amb força palmarès en el seu currículum. L’any passat va imposar-se amb un temps rècord de 26:11 després de córrer les V milles durant 14 anys.

El perfil gairebé pla de la cursa i la seva distància (uns vuit quilometres) fa que hi participin des d’atletes d’elit a principiants, veterans, pares i mares i els més menuts, a partir de 2 anys, en la Mini Nocturna. Per això, ahir, el Club convidava a participar en “la festa de l’atletisme”, com també són conegudes les V Milles.

Les Milles Nocturnes van ser de fet la primera cursa del corredor Javier Jurado, que va participar-hi per primer cop, als 8 anys amb l’escola Serraparera. “Procuro corre-hi cada any, no per guanyar-la, sinó per participar-hi, perquè va ser la primera”, va recordar al recomanar “il·lusió, constància i rutina en els entrenaments” com a únics requisits per córrer.

El diàleg entre el jugador semiprofessional —es defineix així perquè encara que és atleta d’elit no en viu i ho ha de compaginar amb una professió— i el veterà va tenir moments emotius i també d’altres tenyits d’humor.

Així Roda, va explicar que quan va començar a córrer la gent se’l mirava com “un boig”. “Anaves a Collserola i no et trobaves ningú, potser una o dues persones; ara vas a qualsevol lloc i veus gent corrent”, va explicar.

Novetats: lliurament de premis per torns

Amb la filosofia d’introduir millores en cada edició, el lliurament de premis de la29à edició de les V Milles nocturnes es farà en dos torns separats.

Primer es lliuraran els reconeixements als més petits i després, ja a la nit, el de les categories d’adults. “ Fins ara els infants s’havien d’esperar a que finalitzes la cursa gran i és de nit i en aquesta època ja fa fred” va apuntar Meléndez.

Una altra de les millores afecta la distribució en la línia de meta: l’aprofitament del camp de futbol de Les Fontetes, la restauració del qual va culminar al maig, permetrà evitar “els taps” a la meta, segons l’organització.

Així mateix, els dorsals dels corredors infantils tindran incorporat el Xip, després que el sistema es proves amb èxit al 2014.

37 Flares Twitter 0 Facebook 36 Google+ 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 37 Flares ×