Autor Societat
16 octubre 2015 a 13:30

Primera reunió dels Amics de l’Assemblea Democràtica de Cerdanyola

1 Flares 1 Flares ×
Escoltar

Avui a les 19.30h a l’Ateneu Cerdanyola

Manifestació // Imatge cedida pels Amics de l’Assemblea Democràtica de Cerdanyola

Manifestació // Imatge cedida pels Amics de l’Assemblea Democràtica de Cerdanyola

La primera reunió dels “Amics de l’Assemblea Democràtica de Cerdanyola” tindrà lloc aquesta tarda a les 19.30h a l’Ateneu de Cerdanyola. L’Assemblea de Cerdanyola era una de les principals organitzacions que, als darrers anys del franquisme i durant la transició, va vertebrar tant la lluita per la recuperació de les llibertats democràtiques com algunes de les principals reivindicacions veïnals i laborals de la Cerdanyola d’aquells anys. L’Assemblea formava part de l’Assemblea de Catalunya, que amb consignes ja històriques com el “Llibertat, Amnistia i Estatut d’Autonomia” aplegava a les persones i entitats que perseguien aquests mateixos objectius a tot Catalunya.

Alguns dels històrics membres d’aquella entitat s’han proposat recuperar la seva memòria històrica i per tant, la recuperació de la història de la formació dels partits polítics a Cerdanyola i de l’acció –clau i determinant- que van dur a terme durant aquells anys les associacions de veïns.. Entre els promotors d’aquesta iniciativa estan el veterà activista Albert Lázaro, Saturnino Bernal (durant molts anys, màxim responsable de CC.OO. a la ciutat) i Enrique Senabre, antic primer tinent d’alcalde de l’ajuntament amb el PSC, durant les alcaldies de Celestino Sánchez.

Es tracta d’una reunió oberta “a tothom, a gent de totes les edats i de totes les ideologies”, mantenint el mateix esperit obert que tenia l’Assemblea de Cerdanyola. Aquesta reunió té com a objectiu començar a recollir idees de possibles formes de commemorar el 40è aniversari de la constitució de l’entitat, que va decidir dissoldre’s i “passar la torxa als partits polítics” quan aquests van ser legalitzats. “Potser va ser un error. L’Assemblea s’hagués hagut de mantenir en actiu uns anys més, i això hagués pogut evitar alguns problemes que després hem patit” reconeixen ara alguns dels antics membres d’aquella entitat.

Un dels possibles punts de partida de la reunió serà debatre la possibilitat de penjar a internet tot el material històric que es pugui recuperar (l’historiador local Miquel Sánchez ja ha començat una recerca activa en  aquest sentit) així com organitzar alguna mena de trobada, oberta, amb alguna de les figures més destacades que va tenir l’Assemblea de Catalunya.

Es pot contactar amb els organitzadors d’aquesta commemoració al següent mail:

 

 

1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×