Autor Economia
29 Octubre 2015 a 15:00

Una empresa de Cerdanyola i una altra de Bellaterra finalistes dels Premis EmprenedorXXI

Són l’empresa Subtilis i l’empresa Ability Pharmaceuticals

premios-emprendedor-xxi_ampliacionL’empresa Subtilis, de Cerdanyola del Vallès, i l’empresa Ability Pharmaceuticals, de Bellaterra, han estat seleccionades per a la fase final a nivell estatal dels Premis EmprenedorXXI, que es lliuraran el proper 30 d’octubre a Barcelona. El guardó està impulsat per “la Caixa” i co-atorgat pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través d’ENISA (Empresa Nacional d’Innovació), amb l’objectiu de reconèixer als emprenedors més innovadors d’Espanya.

Els Premis EmprenedorXXI van dirigits a emprenedors que destaquin per aplicar la innovació a aspectes fonamentals del seu negoci, pel seu potencial de creixement i per la seva visió global.

Des de la seva creació, aquest premis han rebut més de 3.900 candidatures i ha premiat a més de 195 empreses. A més de ser un dels premis per a emprenedors amb més trajectòria, el certamen destaca també per la seva capil·laritat, ja que compta amb candidats a totes les comunitats autònomes, gràcies a la col·laboració de la xarxa comercial de “la Caixa” i al suport de més de 126 organitzacions i col·laboradors territorials.

Subtilis -dedicada al disseny i fabricació d’empelts ossis sintètics biomiméticos- participa en la categoria ‘emprens‘, dirigida a projectes empresarials de recent creació, i ha resultat seleccionada, al costat d’altres 16 empreses (un per comunitat autònoma) entre un total de 549 candidats de tot Espanya.

Si finalment resulta guanyadora del premi, obtindrà un premi econòmic de 20.000 euros. En ser el guanyador de la seva comunitat autònoma, Be Roomers ja ha rebut un premi de 5.000 euros i una beca per al curs Ignite Fast Track, impartit per la Universitat de Cambridge.

Ability Pharmaceuticals – desenvolupa una nova classe de medicaments contra el càncer altament diferenciats, amb un nou mecanisme d’acció. El primer candidat ABTL0812 finalitza l’assaig clínic fase Ib a l’abril 2015- ha estat seleccionada en la categoria de ‘sobres‘, que distingeix les empreses amb major potencial de creixement, entre 188 candidates de tot Espanya.

En cas de resultar guanyadora, obtindrà el premi de major dotació econòmica, amb 50.000 euros i l’accés al programa d’acompanyament ofert per la gestora de capital risc de “la Caixa“, Caixa Capital Risc, durant un any. Aquest programa posa a disposició dels emprenedors recursos de formació, accés a finançament i networking internacional, incloent la possibilitat de viatjar als principals pols d’innovació del món: Silicon Valley, Nova York (EUA) i Tel Aviv (Israel).

Els representants d’ambdues empreses es troben aquesta setmana a Barcelona per participar en la fase final del certamen. Durant aquests dies, assisteixen al curs intensiu sobre desenvolupament empresarial Executive Growth Program, creat per l’organització dels Premis EmprenedorXXI i impartit per professors d’ESADE i IESE.

Switch to mobile version