Autor Opinió
5 novembre 2015 a 11:00

Carta oberta als votants municipals d’ICV

116 Flares 116 Flares ×
Escoltar
Jordi Miró

Jordi Miró, d’ICV Cerdanyola // Imatge del web d’ICV

Desprès de 22 anys de militància deixo la que fins avui ha sigut la meva organització política de referència, Iniciativa per Catalunya Verds (ICV). És una decisió que no ha estat gens fàcil, i que s’ha anat gestant fins arribar al convenciment que la meva presència ja no justifica l’esforç per intentar mantenir-me, amb un mínim de coherència política, dins d’una ICV que dia a dia ha reduït la seva capacitat d’aglutinar la diversitat de sensibilitats que l’enriquien i la feien singular dins de l’àmbit de l’esquerra catalana.

Els últims fets que han accentuat aquesta pèrdua han estat l’ambigüitat que es manté amb tot el procés rupturista que s’està vivint a Catalunya i les polítiques d’aliances que s’estan portant a terme. Sí, em sumo als companys i companyes que malauradament han deixat en els darrers temps a ICV, sigui per discrepàncies similars o forçats per l’exigència d’una direcció nacional que ha abandonat els valors d’un treball conjunt entre les diferents sensibilitats que fins no fa gaire singularitzaven a ICV.

No vull, però, deixar de fer política ni de treballar per a la construcció d’una esquerra nacional catalana, ideals que m’han portat fins aquí, és per això que he demanat la incorporació al Moviment d’Esquerres (MES) companys amb els quals encara avui sento el batec que ens va portar a treballar conjuntament per a configurar la llista col·lectiva que es va presentar a les passades eleccions municipals.

Vull deixar clar que la meva decisió no té res a veure amb la gestió de la política municipal que fins avui hem fet a Cerdanyola la qual està seguint escrupolosament l’acord que ens va permetre presentar un programa i una llista consensuada entre ICV, EUiA, MES i persones independents, col·lectiu que fins avui he tingut l’honor d’encapçalar i representar com a portaveu.

Penso que la meva decisió no té perquè trencar el grup municipal, perquè mantinc el desig i les forces per a continuar el meu compromís amb totes aquelles persones que van fer-me/fer-nos confiança en les passades eleccions municipals. Entendré, però, deixar de ser-ne el portaveu si ICV ho demana, doncs ara ja no formaré part del grup majoritari. Si aquest és el cas, em mantindré dins del grup com a representant de la resta de col·lectius que van donar suport i confiança a la llista municipal.

Repeteixo. No ha estat fàcil arribar a aquesta conclusió, moltes nits en vetlla ho confirmem. No vull acabar sense fer públic el meu agraïment a la gent d’ICV, a les persones que ens han deixat pel camí, i a les que encara es veuen capaces de continuar treballant en el sí d’ICV. Totes elles un moment o altre han confiat amb mi i m’han ajudat a créixer políticament. Estic convençut que més tard o més d’hora tornarem a trobar-nos fent el mateix camí.

Salut i República Catalana,

Jordi Miró i Guix.

116 Flares Twitter 4 Facebook 111 Google+ 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 116 Flares ×