Autor Cinema, teatre i televisió
17 novembre 2015 a 18:00

Crítica cinematogràfica: The Interview

4 Flares 4 Flares ×
Escoltar

Film políticament polèmic

The Interview

The Interview

EE.UU. COMEDIA. Estrenada: Octubre 2014. Dirigida per: Eva Goldberg i Seth Rogen. Repartiment: James Franco, Seth Rogen, Lizzy Caplan, Randall Park, James Yi. Duració: 112 min

Poc abans que un hacker entrés a les bases de dades de Sony Pictures i just després d’aquest fet hi va haver un gran revolt per la producció que la multinacional estava a punt d’estrenar: The Interview. En aquest film protagonitzat i dirigit per Seth Rogen es parodia al líder de la nació asiàtica Kim Jong-un. A més, la data d’estrena coincidia amb una de les festes nacionals més importants del país. Abans de l’estrena grans càrrecs la van categoritzar com a acte de guerra. Però tot i les adversitats el film va ser estrenat a una minoria de sales.

En el llargmetratge dos periodistes estatunidencs (James Franco i Seth Rogen) utilitzen el seu programa d’entrevistes a famosos per tal d’assassinar el líder nordcoreà. En un principi es presenta al líder com un tirà de sang freda però en mica que avança l’acció i el periodista i el líder agafen amistat es presenta a un Kim Jong-un com un humà que ha crescut rodejat d’amenaces i prejudicis. Però en el moment en el que el personatge de James Franco descobreix que la fruiteria a l’entrada del poble és un aparador de plàstic,   se’n adona  que tota l’amabilitat despresa pel líder nordcoreà era igual de falsa que l’aparador.

Rogen va aprofitar l’actualitat del moment per estrenar un film crític i cínic que va despertar la curiositat de la gran majoria de la població, però no pas per la qualitat de la pel·lícula. Tot i tenir un argument actual i polèmic el film manca en excés d’un guió enginyós que aconsegueixi més repercussió, no només per la trama general, tant prevista com la relació entre el personatge de Rogen i la mà dreta de Kim Jong-un.

Cristina Nocete

@crisnocete

4 Flares Twitter 1 Facebook 2 Google+ 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 4 Flares ×