Autor Societat
30 novembre 2015 a 15:00

Desarticulen un grup criminal dedicat a cometre robatoris amb força a Barcelona i al Vallès Occidental i Oriental

2 Flares 2 Flares ×
Escoltar

Van ser detinguts a pocs quilòmetres de la frontera francesa

Desarticulen un grup criminal dedicat a cometre robatoris amb força a Barcelona i al Vallès Occidental i Oriental // Imatge de @mossoscat

Desarticulen un grup criminal dedicat a cometre robatoris amb força a Barcelona i al Vallès Occidental i Oriental // Imatge de @mossoscat

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sants- Montjuïc han culminat una investigació iniciada el passat mes de setembre que ha permès desarticular un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a interior de domicili i detenir tres dels seus membres que actuaven a Barcelona i en municipis del Vallès Occidental i Oriental.

La detenció va tenir lloc el passat 18 de novembre a pocs quilòmetres de la frontera francesa, a l’AP-7, quan després de diverses vigilàncies a l’entorn d’aquest grup, els investigadors van tenir coneixement que podrien estar fugint cap a França. Diverses dotacions policials de la regió policial de Girona van localitzar i interceptar el vehicle pocs quilòmetres abans de creuar la frontera després que es muntés un dispositiu especial per enxampar-los. Els tres homes que hi viatjaven, tots de nacionalitat albanes i de 23 anys, van ser detinguts immediatament. Se’ls relaciona amb 3 robatoris amb força i una temptativa de robatori amb força a interior de domicili i se’ls acusa també de pertinença a grup criminal.

Els detinguts escollien els seus objectius després de controlar l’entorn per tal de buscar zones despoblades amb l’objectiu de no ser descoberts. A més utilitzaven habitacions llogades en pisos per tal de no deixar rastre en els registres informàtics d’hotels i pensions. Sovint cometien els fets i marxaven del país per tal d’evitar ser investigats i detinguts.

Cadascun dels seus membres tenia unes tasques assignades concretes, demostrant-se així que pertanyien a un grup criminal. Un dels detinguts és el cap de l’organització i qui distribuïa les tasques a la resta del grup.

Un dia abans de ser detinguts, agents dels Mossos d’Esquadra els van aturar per identificar-los i en l’escorcoll del vehicle i van localitzar joies que estaven amagades a l’espai on es col·loca la ràdio i que els detinguts havien habilitat per amagar les joies. Els agents van intervenir les joies perquè no en van poder acreditar la seva procedència, però no van ser detinguts perquè després de fer diverses comprovacions, els investigadors no van poder relacionar-los amb cap fet delictiu.

Els agents van tenir coneixement a la tarda que les joies provenien d’un robatori a Sant Celoni. Després de contactar amb els propietaris de la casa i de mostrar-los les joies, aquests van assegurar que eren de la seva propietat, motiu pel qual les van poder recuperar.

Aleshores, els agents van estrènyer el cercle sobre aquest grup i quan van tenir coneixement que podien marxar del país els van interceptar i detenir. Tot i que la investigació continua oberta, se’ls relaciona amb un robatori a Barcelona, un a Vilassar i un a Sant Celoni. També haurien participat en un temptativa de robatori a Barcelona. Els investigadors no descarten que estiguin implicats amb més fets.

Després de passar a disposició judicial, el jutge va decretar la llibertat dels detinguts.

2 Flares Twitter 0 Facebook 1 Google+ 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 2 Flares ×