Autor Societat
10 Novembre 2015 a 15:00

Desmantellen un grup criminal dedicat a robar en domicilis mentre els inquilins dormien

Actuaven al Maresme, Vallès Oriental i Vallès Occidental  

Mossos d'Esquadra // Foto: Joan Murcia

Mossos d’Esquadra // Foto: Joan Murcia

Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Nord van detenir el passat 2 de novembre un home, de 27 anys, nacionalitat albanesa i veí de Barcelona,  com a presumpte autor d’un delicte de pertinença a grup criminal, 14 robatoris amb força a domicilis i tres robatoris i furts d’ús de vehicle.

La matinada de l’1 d’octubre dos lladres van entrar en una casa de Sant Andreu de Llavaneres i van sostreure el cotxe mentre el propietari dormia. Els delinqüents van abandonar el vehicle robat a Cardedeu uns dies més tard. Els agents que investigaven els fets van trobar en el seu interior eines utilitzades per cometre robatoris amb força en domicilis. En aquest sentit van trobar un mall de grans dimensions i diversos tornavisos i potes de cabra.

Diversos testimonis van veure els sospitosos i els van poder descriure als Mossos.

El modus operandi dels lladres consistia en forçar les portes i les  finestres per tal d’accedir a l’habitatge i robar els objectes valuosos mentre els inquilins dormien. També sostreien els cotxe per desplaçar-se als diferents domicilis on perpetraven els robatoris. La nit del 16 d’octubre van entrar en quatre cases de diferents poblacions. La zona d’actuació eren les comarques del Maresme, Vallès Oriental i Vallès Occidental.

Els Mossos d’Esquadra van localitzar un dels vehicles robats i gràcies a la descripció dels lladres proporcionada per diverses víctimes i testimonis van identificar-los. Els agents van detenir a Barcelona un dels membres del grup al qual se li imputen 14 robatoris en cases i tres robatoris de vehicles.

El detingut va passar a disposició judicial i el jutge va decretar-ne la llibertat amb càrrecs.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Switch to mobile version