Autor Societat
27 Novembre 2015 a 13:00

El preu del tractament dels residus pujarà un 8’5 % al Vallès Occidental l’any 2016

L’increment ve produït per dos factors

Pla residus

Pla residus

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental va aprovar una pujada dels preus de tractament de la fracció resta al Centre de Tractament de Residus (CTR-Vallès).

Es produirà un increment del 8,5% per al 2016. L’increment respon a dos factors: l’increment del cànon de la Generalitat de Catalunya; i, l’increment dels costos en el transport del rebuig final que surt del CTR-Vallès. Cal destacar que una part dels residus que surten del centre de tractament ja no es queden al dipòsit controlat i, per tant, cal transportar-los fora.

Mentre el 2015 els ajuntaments de la comarca paguen 72,75 euros al 2016 pagaran 78,91.

El president del Consorci, Ricard Torralba, va afirmar que “el tractament dels residus té un cost elevat, un cost que repercuteix en els ajuntaments i per tant en la ciutadania. Si produïm menys residus i gestionem millor els residus a casa, a la feina o als llocs d’oci, estem contribuint a baixar el cost. Però el que és cert és que quan es produeixen residus cal tractar-los adequadament i de forma que afecti el menys possible al medi ambient i al canvi climàtic. Des del Consorci treballem en les dues línies: en la prevenció i en el tractament i hem de fer possible que aquell treball sigui compartit per tota la ciutadania”.

La resta de serveis prestats no pateixen cap tipus d’increment de preus.

El ple del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental va aprovar el calendari de sessions de 2016, la pròrroga de la gestió de la planta de Biometanització i compostatge Can Barba.

Switch to mobile version