Autor Societat
15 novembre 2015 a 13:00

La nit dels zombis

2 Flares 2 Flares ×
Escoltar

Ripollet convoca més de 2.000 participants en un joc d’acció real que se celebra per primera vegada a Catalunya

Exhibició zombi: artistes del joc fan una demostració per a centenars d'aficionats al món dels no morts

Exhibició zombi: artistes del joc fan una demostració per a centenars d’aficionats al món dels no morts // Foto: Judit Josa

Mentre els diables prenien Cerdanyola amb el correfoc de Sant Martí, hordes de morts vivents envaïen ahir el municipi veí de Ripollet on se celebrava la primera Survival Zombie que s’organitza a Catalunya. El joc d’acció real va congregar a més de 2.000 participants, el 30% dels quals eren veïns del municipi, arribats de tot arreu per demostrar les habilitats de supervivència en una nit de morts vivents.

Ripollet es va llençar al carrer i centenars de famílies i visitants circulaven pels carrers centrals ; en el recorregut de l’estació de Cerdanyola al mercat municipal de la plaça de Pere Quart més d’un viatger es va topar amb grups, algunes de les persones anaven disfressades,  disposades a viure una experiència nocturna terrorífica.  Tocava aleshores treure el mòbil i captar-ne la imatge.

Els comerciants van sumar-se a la festa amb la celebració d’una edició especial del ripostock, una fira similar a la de Cerdanyola, i amb la primera nit de tapes al mercat municipal. Aquest va ser un dels grans èxits de la jornada.

Milers de persones esperaven a les vuit de la tarda a les portes del mercat poder entrar a la llotja i degustar-hi  els platets preparats. A la fira, que va congregar una 15 de comerços locals,  l’agrupació de botiguers hi tenia muntat un photo call i van ser nombroses les famílies que van deixar-se fotografiar juntes en una jornada festiva que recordava Festa Major.  La rambla estava plena de gent i a estones era difícil fins i tot passar-hi.

A la plaça de Pere Quart, en una exhibició per al públic familiar del que passaria durant la nit, dos zombis s’enfrontaven a policies de pega i intentaven evitar que els capturessin un científic.

Durant el  joc, que va iniciar-se a les 23 hores d’ahir i s’ha allargat fins a les 7 de la matinada d’aquest diumenge, es tractava justament el contrari: els zombis perseguien els humans (els jugadors, que previament havien pagat entrades d’entre 25 i 55 euros i estaven identificats amb un mocador verd) amb l’objectiu d’infectar-los.

Si eren caçats, els jugadors han hagut de superar diferents proves en espais com el Molí de Can Rata, un centre d’interpretació cultural o la casa Natura, a més a més del mercat i altres indrets del municipi, passaven al bàndol dels zombis.

 La ciutat ha sobreviscut a la invasió. Ahir a la nit, responsables polítics i comerciants no dubtaven en qualificar-lo d’èxit. “Sembla el mercat de la Boqueria, mai abans hi havia hagut tanta gent”, era un comentari habitual que podia escolatar-se de molts dels que es van apuntar al tasta tapa.

Tampoc era estrany, contemplar nens i també gent gran jugar a perseguir, imitar zombis o fer-se ensurts en ple carrer. Els més atrevits van disfressar-se, ja que el joc, en el que participaven una seixantena d’actors, es desenvolupa entre vianants i qualsevol podia seguir les passes a supervivents i zombis.

Menys terrorífics van resultar els diables a Cerdanyola, si bé en aquesta ocasió van ser especialment corprenedors. Durant el correfoc, la ciutat va recordar les víctimes dels atacs terroristes a París, en un homenatge emotiu de foc.

2 Flares Twitter 0 Facebook 1 Google+ 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 2 Flares ×