Autor Economia
18 novembre 2015 a 14:00

L’afiliació al RETA a Catalunya augmenta en un 1,68% respecte el setembre

4 Flares 4 Flares ×
Escoltar

Es situa en 539.184 persones

Autònoms // Imatge del web de Pixabay

Autònoms // Imatge del web de Pixabay

L’afiliació al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) a Catalunya es va situar a l’octubre en 539.184 persones i augmenta, en relació al mateix mes de l’any anterior, en un +1,68%.

 Pel que fa al conjunt de l’estat, aquesta xifra es va situar en 3.168.679 persones, un +1,57%. Per províncies, la variació ha estat d’un +2,02% a Barcelona, d’un +0,76% a Girona, un +0,03% a Lleida i un +1,47% a Tarragona.

Aquestes dades tenen un signe positiu pel que fa a l’afiliació al règim d’autònoms respecte al mes d’octubre de 2014. En xifres netes, les altes al mes d’octubre a Catalunya han estat d’11.902 i les baixes, de 10.830. Per províncies, aquesta variació ha estat d’un +0,50% a Barcelona (amb 8.855 altes i 6.959 baixes), un -0,90% a Girona (amb 1.345 altes i 1.891 baixes), un -0,05% a Lleida (amb 557 altes i 577 baixes) i un -0,47% a Tarragona (amb 1.145 altes i 1.403 baixes).

Al conjunt de l’Estat, l’afiliació al règim d’autònoms es va situar a l’octubre, en 3.168.679 persones, i augmenta en relació al mes anterior en un +0,16%. En xifres netes, les altes al mes d’octubre han estat de 69.909 i 64.842 les baixes. Aquesta dada, implicaria un augment de l’afiliació al règim d’autònoms d’un +1,57% respecte al mateix mes de l’any 2014.

Autònoms PIMEC valora positivament l’evolució en l’afiliació al RETA, malgrat que aquest augment està patint una certa desacceleració en els darrers mesos.

Autònoms PIMEC creu important seguir impulsant mesures que afavoreixin l’activitat econòmica del col·lectiu, especialment, pel que fa al conjunt de reivindicacions històriques del col·lectiu en matèria de cotitzacions socials, equiparació de drets entre treballadors autònoms i assalariats o potenciar la segona oportunitat per a aquells autònoms que vulguin tornar a emprendre.

En aquesta línia i davant de les pròximes eleccions al Congrés dels Diputats, Autònoms PIMEC ha preparat un seguit de propostes per a l’impuls del col·lectiu d’autònoms, que es presentaran als diferents partits polítics i que se centraran en l’impuls d’un sistema de cotitzacions socials que relacioni ingressos amb quotes a la seguretat social com l’augment de les bonificacions per a nous emprenedors, la clarificació i revisió de criteris tributaris pel que fa a les despeses deduïbles d’autònoms persona física,

A més, de l’ampliació fins als 300.000 euros del llindar per acollir-se al règim d’estimació objectiva, com flexibilitzar el canvi de règim tributari amb incentius durant el període de transició entre règims, inclusió de les organitzacions d’autònoms tant en l’àmbit estatal com autonòmic, en tots els fòrums de concertació i diàleg social i facilitar l’elecció de la periodicitat trimestral del pagament de les cotitzacions a la seguretat social.

4 Flares Twitter 1 Facebook 2 Google+ 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 4 Flares ×