Autor Entitats
16 novembre 2015 a 15:00

Nou entitats i plataformes posen les bases de Mob.cat, una plataforma nacional per la mobilitat

2 Flares 2 Flares ×
Escoltar

El primer objectiu és fer extensiva la prposta a altres plataformes i entitats

Nou entitats i plataformes posen les bases de Mob.cat, una plataforma nacional per la mobilitat // Imatge cedida per la Plataforma No+ Morts a la C-55

Nou entitats i plataformes posen les bases de Mob.cat, una plataforma nacional per la mobilitat // Imatge cedida per la Plataforma No+ Morts a la C-55

Representants de nou plataformes i entitats, d’arreu del territori català, vinculades a lluites per una millora de la mobilitat es van reunir dissabte passat a Sabadell per posar en comú les diferents reivindicacions i per debatre accions i estratègies de treball comú.

En la reunió hi estaven representades Plataforma No+ Morts a la C-55 (Bages-Baix Llobregat), No vull Pagar C-32 (Baix Penedès-Garraf), Aturem la C-32 (La Selva), Coordinadora Preservem el Maresme (Maresme), Plataforma Estació Premià (Maresme), Prou Peatges Maresme (Maresme), ADENC (Vallès Occidental), novullpagar.cat (Catalunya), Prou Peatges (Catalunya).

Les 9 entitats van acordar en aquesta trobada la creació del grup promotor de la Unió de Plataformes de Mobilitat de Catalunya (Mob.cat).

L’embrió d’aquesta plataforma nacional tindrà com a primer objectiu fer extensiva la proposta a altres plataformes i entitats del territori. La lluita de la coordinadora estarà centrada en quatre grans pilars:

  1. Combatre l’alta sinistralitat que tenen algunes vies amb alts índex de trànsit i una infraestructura de baixa
  2. Reivindicar solucions per l’statu quo que impera en molts territoris del país que té un impacte socioeconòmic negatiu per aquests. Les condicions i tracte de favor que les concessionàries d’autopistes han adquirit en el nostre país en seria l’exemple més
  3. Apostar per a la preservació del territori com a criteri a l’hora de planificar noves infraestructures. Mob.cat es marca com a objectiu combatre la duplicació d’infraestructures paral·leles i es marca com a primers objectius la moratòria d’alguns projectes controvertits com l’allargament de la C-32 o el quart cinturó. Un altre objectiu és donar un pes molt més important al transport públic.
  4. Exigir una millora de la governança de les infraestructures de mobilitat nacional i l’impuls d’una nova política de participació ciutadana en el disseny, planificació i gestió d’aquestes.

Aquest 4 eixos principals han de definir un nou model de mobilitat a Catalunya. Durant la trobada, es va trobar adient, emmarcar aquesta redefinició dins el debat que sorgirà ben aviat arran del procés constituent que el nostre país durà a terme en els pròxims mesos, en el qual la plataforma participarà de forma activa.

2 Flares Twitter 0 Facebook 1 Google+ 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 2 Flares ×