Autor Societat
10 Novembre 2015 a 10:00

PIMEC alerta sobre les conseqüències dels impagaments de les administracions

La patronal es suma a les reivindicacions per trobar solucions

PIMEC // Imatge cedida per pimec

PIMEC // Imatge cedida per pimec

PIMEC manifesta la seva preocupació per la situació que farmàcies i centres sanitaris i socials viuen degut al retard i als impagaments per part de l’administració.

La patronal es suma a les reivindicacions del sector per trobar una solució urgent i immediata al problema que atempta a la viabilitat dels centres sanitaris i farmàcies. La situació, a més, a comportat un impacte directe en les relacions entre clients i proveïdors.

En el mes d’octubre, en el cas de centres sanitaris i socials, només s’ha fet efectiu el pagament del 66% de la factura. A més, tampoc hi ha la previsió pel pagament corresponent al mes d’octubre i següents perquè no s’ha aprovat el FLA extraordinari. Tot això deixa el termini de pagament a 120 dies.

La Generalitat va anunciar que en relació al sector farmacèutic s’han acabat els fons per pagar els medicament i no es podrà pagar cap factura més fins a l’arribada de fons de finançament extraordinaris. Fins ara els fàrmacs s’estan pagant amb 90 dies de retard respecte a la data de factura.

La seva missió és dispensar la medicació a la població, i és l’Administració qui ha d’assumir la responsabilitat de finançar els medicaments a la població.

La situació ha portat al Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya i a la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya a iniciar una campanya de sensibilització iniciada el passat 5 de novembre.

Switch to mobile version