Autor Articles i estudis
27 Novembre 2015 a 14:00

Quins avantatges té una franquícia?

Quins avantatges té una franquícia? // Imatge Franquicies.cat

Quins avantatges té una franquícia? // Imatge Franquicies.cat

En primer lloc cal tenir en compte els avantatges que suposa pel franquiciador (la marca).

Amb la franquícia el franquiciador es beneficia d’un baix cost d’expansió i de menor risc empresarial; ja que són els franquiciats qui aporten la inversió inicial, els costos d’activitat, l’estructura de personal i part dels riscos de cada establiment.

A més, també es beneficia del  coneixement local del franquiciat i el seu compromís de defendre els interessos de la marca. Així, el franquiciador troba en el sistema de franquícia una bona estratègia d’increment de les unitats de la cadena, de les vendes i del valor de la seva marca, amb una inversió i risc d’expansió molt menor al que tindria si fes l’expansió amb establiments propis.

En segon lloc, el franquiciat també gaudeix d’un seguit d’avantatges.

Concretament, es beneficia d’engegar un negoci d’èxit contrastat i comptar, des del primer dia, amb una marca, sovint, notòria. També, d’una imatge corporativa atractiva i amb el knowhow del franquiciador (és a dir: amb tota la seva experiència, coneixements i aprenentatges de qui ja porta temps guanyant diners en el mercat).

Per tant,amb l’adquisició de la franquícia, el franquiciat adquireix el knowhow del franquiciador, tot passant a posseir el coneixement i l’experiència de qui porta temps en un mercat; però sense haver hagut de gastar el temps, l’esforç i els diners que hauria necessitat de voler aconseguir-los pel seu compte.

És a dir, adquireix un valor essencial en negocis sense risc empresarial i això és un gran avantatge. A més, el franquiciat, previsiblement, rebrà formació, ajuda continuada i serveis centrals del franquiciador durant tota la durada del contracte de franquícia i comptarà amb una gama de productes o serveis perfeccionats als gustos del client a un preu estudiat per agradar.

Tot plegat significa que el franquiciat emprendrà un negoci propi amb menys risc empresarial de fracàs i millor posició per assolir beneficis que si l’hagués iniciat pel seu compte.

Jordi Bacaria

Director de Franquícies.cat

(www.franquicies.cat)

Switch to mobile version