Autor Cultura
6 novembre 2015 a 15:30

Solidaritat en dansa: Un grup de joves ballarins actuen per Sant Martí

12 Flares 12 Flares ×
Escoltar

Estrenen el musical Hairspray i destinen els ingressos als refugiats

Membres de Solidaritat en Dansa, entre ells Ariadna Martín, expliquen al Mac el projecte de dansa solidaria

Membres de Solidaritat en Dansa, entre ells Ariadna Martín, expliquen al Mac el projecte de dansa solidaria // Foto: Judit Josa

La Festa Major de Sant Martí, els actes festius dels quals comencen demà amb les vigílies castelleres i una xocolatada popular a la plaça d’Abat Oliba, mobilitzen un munt de voluntaris i diverses entitats s’impliquen en la preparació del programa. Aquest és el cas de Turó solidari i de la jove ballarina Ariadna Martín, que també és col·laboradora del Turó.

La representació del musical Hairspray, dissabte 14 a l’envelat de la plaça Sant Ramon està apadrinat per Turó Solidari. Es tracta d’un espectacle familiar que han adaptat i produït una companyia de joves ballarins, tots ells recent graduats, de l’escola Coco Comin. D’aquest grup en forma part la cerdanyolenca Ariadna Martín, que va ser qui proposar i impulsar la realització de l’acte.

La representació, com totes les del grup, és solidaria. A Cerdanyola els 10 euros que costa l’entrada es destinaran integrament als refugiats i al menjador social dels Amics de Mossèn Rossell. “ És una oportunitat perquè la gent pugui solidaritzar-se i fer aportacions mentre està de celebració” valora la presidenta de Turó Solidari, Encarna Larrey, segons la qual també ofereix la possibilitat de gaudir “d’un espectacle de gran nivell i treball professional”.

Sobre l’escenari hi haurà 23 actors i ballarins. L’espectacle, basat en una pel·lícula de John Waters i un musical posterior, narra la història d’una adolescent “grassoneta” que somnia fer-se famosa i arribar a ballar per un programa de TV, explica el coodirector, Carlos Rodríguez. Retrat de la societat americana dels anys 60, l’obra denuncia diferents injustícies socials i aborda conflictes com la discriminació racial.

Els estudiants han adaptat el musical original i n’han fet una versió en castellà. “És molt potent, esperem que agradi” afegeix Rodríguez, que la recomana en especial per al públic familiar. Després de presentar-la durant l’estiu a l’Auditori de Mallorca, l’estrenen a Cerdanyola i confien poder-la girar per diferents municipis durant aquesta temporada. Solidaritat en dansa, que és com es diu el grup de joves ballarins,  vol portar la dansa, concebuda com a inclusiva, i la solidaritat “a tot arreu”. Durant la presentació del programa de Festa Major al MAC, la cantant Raquel Jezequel va oferir un petit tast del que s’escoltarà dissabte vinent a l’envelat. En l’acte també hi van intervendre la ballarina Ariadna Martín i el codirector Carles Rodríguez.

Les 37 enes edicions de les Festes, que s’inauguraran el divendres 13 amb el pregó de l’associació de comerciants Cerdanyola, comerç i serveis, arrenquen demà. Al llarg de dissabte i diumenge se celebraran actes tradicionals, gastronòmics i culturals al caure el festiu de Sant Martí a mitja setmana. El gruix de les festes organitzades per la Comissió de festes serà els dies 12, 13 i 14 i la tarda del 15. A partir del dia dijous 12, la Comissió de Festes Alternatives dóna inici a l’Amiantada 2015, a la plaça de Jaume Mimó, coneguda popularment com la plaça de la Música.

12 Flares Twitter 1 Facebook 10 Google+ 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 12 Flares ×