Autor Opinió
18 Novembre 2015 a 13:00

Valoracions sobre la incorporació del regidor Jordi Miró i Guix a Moviment d’Esquerres Cerdanyola

Jordi Miró

Jordi Miró, // Imatge del web d’ICV

En els últims dies, s’ha fet pública i efectiva l’alta de militància al nostre partit del regidor Jordi Miró del grup municipal ICV-EUiA-MES.

Moviment d’Esquerres és una organització política que neix per omplir un espai corresponent al socialisme d’arrel sobiranista, en la línia històrica d’una part del catalanisme polític d’esquerres, i que es funda sobre tres eixos: la defensa i aprofundiment per una Catalunya més social, la reivindicació de sobirania dins una Europa més democràtica i, fer efectiva una regeneració democràtica en la relació entre ciutadania i òrgans polítics i en el sí mateix de les organitzacions polítiques, especialment en transparència i en lluita contra les corrupcions.

És per això que:

Volem mostrar suport total a Jordi Miró i a la seva decisió en tant que manté els seus posicionaments polítics sense renunciar a cap de les conviccions que el van portar a liderar la coalició de les nostres formacions polítiques a les passades eleccions municipals.

Sempre conscients de la gran generositat política d’ICV i d’EUiA les reconeixem líders de la coalició. Així ho entén el nostre partit i el regidor Jordi Miró i en base a això, va decidir deixar el seu càrrec com a portaveu de la coalició.

Des de Moviment d’Esquerres_Cerdanyola hem estat lleials tant a l’acord de coalició com al codi ètic que vam signar. La nostra aposta per la regeneració democràtica és ferma i entenem aquest respecte com un dels fonaments de la nova política.

Concretament, i pel que fa a l’acord de la coalició:

  • L’article 8 de l’acord que vam signar a la coalició diu que “l’ordre de la candidatura a presentar a les eleccions municipals del 2015 serà el següent: 4, 10 i 19, persones representants de Moviment d’Esquerres, la resta seran persones representats de ICV- EUiA”. Aquest punt de l’acord va respectar-se, com es pot comprovar si es consulten les llistes amb les que vam acudir a les
  • El punt 10 deixa molt clar que “la possible substitució de regidors o regidores al llarg de la legislatura, es produirà en l’ordre de la candidatura”. Ara bé, també especifica que “la decisió de prendre o no la possessió del càrrec de regidor/a és una decisió personal, no de les organitzacions polítiques”, pel que entenem que la decisió de renunciar o no a l’acta de regidor només depèn del regidor Miró. Mai de cap de les nostres
  • Pel que fa a les condicions econòmiques que s’estableixen a l’acord en cas que sortís escollit un regidor de MES, relatives a la percepció d’un 15% dels ingressos en concepte de representació al consistori, entenem que no s’ha donat el cas, que el regidor no va ser escollit com a membre de MES i tampoc MES ha estat escollit en eleccions per la ciutadania. Per tant, no ens corresponen aquests

Respecte el codi ètic:

  • No s’ha trencat cap dels punts en els que els regidors es van comprometre. És per això que entenem legítim que el regidor Jordi Miró continuï fent la feina per la qual la ciutadania ens va votar com a coalició.

En resum, aquest canvi de militància del regidor no implica ni canvis en les majories al consistori  ni respon a interessos personals. Insistim en la consistència ideològica del canvi  i  amb  la alineació amb el discurs amb el qual ens vam presentar a les eleccions i sempre dintre de la mateixa coalició. És per això que considerem infundades les acusacions d’ICV-EUiA i ens reafirmem en la legitimitat  de la decisió pressa pel regidor i pel nostre partit.

Tot i no compartides les peticions d’ICV-EUiA, sabem que podrem mantenir la relació coordinada i el treball compartit que hem tingut fins ara. Volem treballar plegats al llarg d’aquest mandat, tal i com vam acordar. Subscrivim allò en què ens vam posar d’acord i creiem que mantenir l’acord reforça les esquerres a la nostra ciutat, la lluita pels drets dels ciutadans i la defensa dels drets nacionals del nostre país.

Switch to mobile version