Autor La recepta
26 Desembre 2015 a 14:00

Canelons

Canelons//autor Cultura03

Canelons//autor Cultura03

Ingredients:
  • 16 plaques – Canelons
  • 200 g – Cap de llomillo
  • 100 g – Jarret de vedella
  • 200 g – Pollastre
  • 1 – Ceba
  • 2 grans – All
  • 2 – Fetges de pollastre
  • 1 – Tomàquet
  • 1 got – Vi blanc
  • 1 branca – Canyella
  • Beixamel
  • Formatge ratllat
  • Mantega
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Aigua
Preparació:

En una olla amb aigua, sal i un raig d’oli bulliu les plaques de canelons.
Refredeu-les, esteneu-les sobre un drap i assequeu-les.
Rostiu les carns salpebrades amb la canyella, els alls, la ceba i el tomàquet.
A mig rostir feu-hi la reducció del vi.
Coleu el suc, retireu la branca de canyella i passeu-ho tot per la màquina de trinxar.
Barregeu la farsa amb beixamel i repartiu-la per sobre les plaques de canelons.
Emboliqueu els canelons, poseu-los en una placa de forn untada amb mantega, cobriu-los amb beixamel i poseu-hi per sobre el formatge ratllat i unes boletes de mantega.
Poseu-los al forn a 180º durant 15 o 20 minuts per escalfar i gratinar.

Variacions:
S’hi pot afegir cervell de xai al farciment.
Es pot afegir trufa ratllada al farciment.
Es poden posar unes tires de salsa de tomàquet clàssica per sobre de la beixamel.
Es pot afegir una mica de paté al farciment.
Es pot variar el tipus i la proporció de les carns.
Sovint es fa a partir de sobres de rostit i de carn d’olla.

Categoria: Carns.
Font: Corpus Culinari Català
Switch to mobile version