Autor Economia
2 Desembre 2015 a 13:00

Cerdanyola rep 112.128,21 € de la Diputació de Barcelona que es destinaran a serveis socials

L’Ajuntament podrà rebre el 50 % de l’import abans d’acabar l’any

Ajuntament de Cerdanyola // Foto: Joan Murcia

Ajuntament de Cerdanyola // Foto: Joan Murcia

La Diputació de Barcelona ha atorgat a Cerdanyola 112.128,21 € que es destinaran a la prestació de serveis socials. Aquest ajut econòmic s’emmarca en el Programa complementari de garantia de la suficiència financera local i de suport a la prestació de serveis socials del Pla Xarxa de Governs Locals 2012-2015 i que està dotat amb 10 milions d’euros.

Els criteris que s’utilitzen per distribuir aquests 10 milions d’euros fan referència a la població a data d’1 de gener de 2014, a la renda bruta familiar disponible corresponent al 2012 i a la taxa d’atur del mes de setembre del 2015.

L’aportació econòmica, que arriba a 310 municipis i a 4 entitats municipals descentralitzades (Bellaterra, Sant Martí de Torroella, Valldoreix i Sant Miquel de Balenyà), té per objectiu vetllar per la sostenibilitat de les hisendes locals i assegurar la continuïtat dels serveis públics desplegats en exercici de les competències que tenen atribuïdes.

Per tal de reduir els procediments administratius, les entitats locals podran rebre una bestreta de l’import destinat del 50 % abans d’acabar l’any sempre i quan acceptin l’ajut abans del 15 de desembre.

Llistat d’ajudes a municipis

 

Impuls al món local

La Diputació ja ha posat de manifest la seva aposta per donar suport al finançament dels governs locals. Mostra d’això és que en el darrer mandat s’hi va destinar 1.000 MEUR, el doble que en els anteriors quatre anys.

Aquest impuls s’ha vehiculat principalment a través del Pla Xarxa de Governs Locals i del Catàleg de Serveis, que ofereix més de 200 recursos als ajuntaments, tant de tipus econòmic com tècnic i material. A més a més, al llarg del darrer mandat, també es van implantar programes complementaris i d’urgències destinats a les persones, com són el Pla d’urgència social (2013) i el Programa complementari de garantia de la cohesió social (2015).

A banda d’aquests, la Diputació també va impulsar un conjunt de programes d’atenció als governs locals per tal que poguessin pal·liar l’ofec financer provocat per la crisi, amb mesures com el Pla extraordinari d’assistència financera local (2012), el Programa complementari de suport a l’economia productiva local (2014) o el ja esmentat Programa complementari de suport a la solvència financera local i de garantia de la prestació adequada de serveis públics locals (2012).

L’equip de govern de la Diputació de Barcelona té com a objectiu de mandat continuar aprovant programes extraordinaris, en funció de les necessitats.

 

 

Switch to mobile version