Autor Societat
4 Desembre 2015 a 18:00

CPNL estrena aplicació per a dispositius mòbils Jocs en Català

Aquesta app permet cercar jocs i joguines en català

Jocs en català // Imatge del web de CPNL

Jocs en català // Imatge del web de CPNL

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) estrena l’aplicació per a dispositius mòbils Jocs en català, que estarà disponible el proper 7 de desembre. L’objectiu de la iniciativa és donar a conèixer els jocs i les joguines en català i fomentar-ne l’ús, per la qual cosa, l’app permet accedir al cercador de jocs i joguines en català, que té més de 600 referències.

El desenvolupament i posada en marxa de l’aplicació s’emmarca la campanya I tu, jugues en català? que el CPNL impulsa per tercer any consecutiu. La novetat de la present edició de 2015 està disponible per dispositius tant d’Android i com d’IOS.

El cercador ofereix la recerca dels jocs per paraula clau, per categories de jocs i joguines i per edat recomanada. L’usuari de l’app també disposa d’informació sobre els més de 400 comerços que donen suport a la campanya, geolocalitzats a través de Google Maps.

A la pàgina Jocs en català, també es poden consultar totes les activitats relacionades amb la campanya I tu, jugues en català? que organitza el Consorci, i diversos enllaços web per jugar en línia i enllaços d’associacions i entitats relacionades amb el joc en català.

La campanya està impulsada des dels 22 centres de normalització lingüística i els 146 punts d’atenció del CPNL que hi ha arreu de Catalunya, en el marc de la política lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La campanya té com a objectiu donar a conèixer i facilitar l’oferta de jocs i joguines en català, fomentar-ne l’ús, fer créixer progressivament el nombre de jocs en català als comerços i fer-los visibles.

La campanya també s’adreça als fabricants de jocs i joguines, als establiments comercials i als usuaris en general: infants, famílies, escoles, biblioteques, ludoteques, esplais i diferents tipus d’entitats, entre d’altres.

Aquest 2015 el CPNL ha arribat a 7 acords de col·laboració amb fabricants de jocs i joguines i empreses que els comercialitzen. La signatura d’aquests acords ha permès ampliar el nombre d’empreses que s’adhereixen a la campanya i que, a més, han cedit còpies dels jocs que editen en català perquè el CPNL en pugui fer difusió a través de les mostres i tallers que organitza arreu de Catalunya.

Switch to mobile version