Autor Cinema, teatre i televisió
22 Desembre 2015 a 18:00

Crítica cinematogràfica: Cenicienta

Kenneth Branagh i Disney

Cenicienta (2015)

Cenicienta (2015)

EE.UU. FANTÀSTIC. Estrenada: 2015. Dirigida per: Kenneth Branagh. Repartiment: Lily James, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Richard Madden. Duració: 112 min.

En els últims anys Hollywood ha decidit readaptar els clàssics de Disney però amb actors reals, i la princesa de la sabata de vidre no podia ser menys. Cenicienta és l’adaptació del clàssic Disney que el polivalent Kenneth Branagh ha portat a la gran pantalla amb el seu estil particular de classicisme i barroc.

L’adaptació protagonitzada per la inexpressiva Lily James no és res més que la història de 1950 amb persones de carn i ossos, ja que Branagh l’únic que ha fet ha estat canviar els dibuixos per actors. No és un fet negatiu, al contrari, el que el director ha aconseguit ha estat tornar a mostrar una història oblidada i, segurament, poc coneguda pels infants actuals. L’estrena de Cenicienta va ser mesos més tard de Frozen, la qual trencava amb els clàssic Disney. El que Branagh i Disney han aconseguit ha estat retornar els famosos films de la productora del ratolí i mostrar que per molt que s’adapti als nous temps, sempre mantindrà la seva essència. A més, el que Kenneth Branagh ha fet ha estat portar el conte dels germans Grimm al seu terreny on el predomini de colors llampants, d’efectes, i d’extravagàncies pròpies del classicisme i el barroc, mostren una mescla entre la cursileria i l’estrambòtic.

Tot i que els joves actors que interpreten els papers principals de Cenicienta i el príncep (Lily James i Richard Madden respectivament) no mostrin la mateixa química que es respirava en el film dels 50, la seva actuació es veu totalment eclipsada per la madrastra interpretada per Cate Blanchett. Una madrastra cruel i freda que supera a qualsevol altre.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version