Autor Societat
9 desembre 2015 a 13:00

Detinguts els integrants d’una organització criminal georgiana per robatoris en domicilis de Ripollet

1 Flares 1 Flares ×
Escoltar

També en van cometre a Rubí, Sant Andreu de la Barca, Vic, Molins de Rei, Santa Perpètua de Mogoda, Barcelona, Badalona i Granollers 

Detinguts els integrants d'una organització criminal georgiana per robatoris en domicilis de Ripollet // Imatge cedida pels Mossos d'Esquadra

Detinguts els integrants d’una organització criminal georgiana per robatoris en domicilis de Ripollet // Imatge cedida pels Mossos d’Esquadra

Els Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Barcelona van detenir, entre el 30 de novembre i l’1 de desembre, sis homes i una dona com a presumptes autors d’onze robatoris amb força a l’interior de domicili dels Vallesos, Barcelonès, Baix Llobregat i Osona. Els detinguts, veïns de Rubí i Barcelona, tenen edats compreses entre els 23 i 50 anys. Sis són de Geòrgia i l’altre té nacionalitat espanyola.

Un veí de Ripollet va veure el passat 23 de setembre com un home forçava el pany d’una porta del seu edifici, fet que li va recriminar. El mateix veí va seguir i fotografiar el lladre i els altres membres de l’organització criminal i va denunciar els fets als Mossos d’Esquadra que gràcies a les seves imatges van poder identificar dos homes.

Arran d’aquest fet es va iniciar la investigació policial amb l’objectiu de detenir-ne tots els integrants. L’organització estava formada per cinc homes i la dona d’un d’ells, tots de nacionalitat georgiana. Tres dels membres constituïen el nucli dur el qual participava en la majoria de robatoris i la resta eren triats depenent de les necessitats fins a formar un grup de quatre o cinc persones.

Abans de cometre el robatori, marcaven els domicilis escollits i en determinaven l’hora que s’hi podia entrar. Un dels integrants es quedava al carrer per vigilar mentre la resta accedia als habitatges buits buits utilitzant rossinyols o mitjançant els mètodes “bumping” o “radiografia”.

Per tal de no ser detectats per la policia, usaven tres vehicles diferents amb matrícula espanyola, alemanya i francesa. Els delinqüents van actuar en tres domicilis de Rubí i també a Ripollet, Sant Andreu de la Barca, Vic, Santa Perpètua de Mogoda, Molins de Rei, Badalona, Granollers i Barcelona.

La banda tenien còmplices de nacionalitat espanyola que els compraven els objectes sostrets o els aconseguien els telèfons mòbils que utilitzaven per comunicar-se entre ells durant els robatoris.

El 30 de novembre, després que els investigadors obtinguessin indicis que els membres de l’organització tenien la intenció de marxar cap a Geòrgia aquella tarda, es va procedir a la detenció de tots ells. A l’endemà els agents van detenir un dels còmplices, de nacionalitat espanyola, i també van escorcollar dos domicilis de Rubí on vivien tres dels georgians detinguts. Els agents van trobar-hi nombrosos aparells electrònics, rellotges, joies, bosses de mà, moneders i també les eines que utilitzaven per entrar als habitatges.

Els detinguts van passar a disposició judicial i la magistrada de Cerdanyola del Vallès va decretar l’ingrés a presó per als tres georgians que formaven el nucli dur de l’organització i la llibertat amb càrrecs per als altres tres. Per la seva banda, la dona va quedar en llibertat després de declarar, però haurà de comparèixer al jutjat quan sigui requerida.

La investigació continua oberta i no es descarta que hi hagi més detencions. A més, a causa de la gran quantitat d’objectes recuperats, tampoc no es descarta la participació dels detinguts en més fets delictius.

1 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×