Autor Societat
21 Desembre 2015 a 14:00

El tercer sorteig de La Grossa de Cap d’Any compta amb la ciutadania

Mans innocents s’encarregaran de prémer el boto del bombo

La Grossa de Cap d’Any // Imatge del web de Loteria de Catalunya

La Grossa de Cap d’Any // Imatge del web de Loteria de Catalunya

La tercera edició del sorteig de La Grossa de Cap d’Any se celebrarà el dijous 31 de desembre a les 13:30 hores als platós de TV3. La principal novetat del sorteig d’enguany seran les mans innocents encarregades de prémer el boto del bombo per donar a conèixer els cincs grans premis que repartirà La Grossa aquest any.

El ciutadà o ciutadana que ‘repartirà’ el primer premi serà el guanyador del concurs on line Compra a lagrossa.cat i reparteix tu la sort el dia del sorteig, que es donarà a conèixer el proper 28 de desembre.

Es pot participar fins al 27 de desembre i, per fer-ho, només cal comprar els bitllets a través del web lagrossa.cat. Per cada operació de compra realitzada s’obté una participació. Quantes més vegades es compri a través de la web, més probabilitats hi ha de ser el protagonista de l’extracció del primer premi de La Grossa. El segon, el tercer, el quart i el cinquè premis els repartiran quatre “padrins”, personalitats conegudes del món de la cultura, l’esport i la gastronomia del país.

L’Entitat Autònoma de Jocs i Apostes ampliarà l’horari de venda de bitllets. Així, els dies 21, 22 i 23 de la propera setmana i els dies 28, 29 i 30 de la següent, farà horari ininterromput de les 9 a les 19 hores, per facilitar les compres d’última hora. Recordem que la seu de Loteria de Catalunya es va traslladar a principis d’any al número 639 de La Gran Via de les Corts Catalanes.

El programa especial del sorteig estarà conduït, per tercer any consecutiu, per la periodista Helena Garcia Melero, que tindrà com a company de cerimònies el també periodista Pere Mas, presentadors del programa Divendres. A més, oferirà l’actuació, en directe, de la banda de música Big Cat.

També com a novetat, la present edició estarà produïda per TV3, amb la col·laboració del Terrat. Durant el sorteig, s’oferirà un premi d’última hora entre els telespectadors: un telèfon intel·ligent d’última generació.

Com ja va explicar la secretària d’Hisenda de la Generalitat, Elsa Artadi, el sorteig d’aquest any serà més televisiu i menys cerimoniós que en edicions anteriors i seguirà la mateixa dinàmica: es faran cinc extraccions –una per a cadascun dels cinc grans premis- i en ordre ascendent, és a dir, del cinquè al primer. Cadascun dels premis comptarà amb una maleta de 48 boles, numerades del 0 al 9, excepte per les desenes de miler que estaran numerades del 0 al 7, i és que aquest any el números en joc van del 00000 al 79.999.

Com a les anteriors edicions, en funció del premi cada joc de boles tindrà un color determinat. Amb l’objectiu d’agilitzar al màxim les extraccions, l’any passat ja es van introduir algunes millores tècniques com uns dispensadors que eviten haver d’introduir les boles manualment.

Enguany, hi tornarà a haver 5 grans premis. El primer premi de La Grossa estarà premiat amb 20.000€ per euro jugat, és a dir, 100.000€ al bitllet de 5€. El segon premi atorgarà 6.500€ per euro jugat (32.500€ al bitllet de 5€); el tercer, 3.000€ per euro jugat (15.000€ al bitllet de 5€); el quart, que donarà 1.000€ per euro jugat o 5.000€ al bitllet de 5€, i el cinquè premi de 500€ per euro jugat o 2.500€ per bitllet de 5€ premiat.

ESTRUCTURA DE PREMIS
Premi per euro jugat Premi per bitllet de 5 euros
Primer premi 20.000€ 100.000€
Segon premi 6.500€ 32.500€
Tercer premi 3.000€ 15.000€
Quart premi 1.000€ 5.000€
Cinquè premi 500€ 2.500€

Es mantenen els premis especials a les centenes, amb 25€ per bitllet, pels números que tenen les 3 primeres xifres coincidents, en el mateix ordre, amb els 3 primers dígits de qualsevol dels 5 grans premis.

També es continuen premiant les terminacions dels 5 números guanyadors (4 xifres, 3 xifres i 2 darreres xifres coincidents), així com el número anterior i posterior de cadascun d’ells. A més, gaudiran del reintegrament tots els bitllets acabats amb la darrera xifra dels 5 números premiats de la Grossa.

Només es jugaran 80.000 números, és a dir, que hi haurà més d’un 20% més de possibilitats que toqui La Grossa respecte al Gordo de Navidad. Una vegada més, el sorteig de La Grossa destinarà els seus beneficis a programes socials a Catalunya. Des de l’any 1992, Loteria de Catalunya ha destinat íntegrament els seus beneficis a programes socials a través del Departament de Benestar Social i Família.

Switch to mobile version