Autor Opinió
16 Desembre 2015 a 15:00

Esquerra adverteix del risc que suposa per la ciutat seguir sense un govern amb majoria suficient com per prendre decisions

Ajuntament de Cerdanyola // Foto: Joan Murcia

Ajuntament de Cerdanyola // Foto: Joan Murcia

Davant la presentació imminent de la proposta d’aprovació definitiva de les Ordenances Fiscals per a l’any 2016 i vista la manca d’un acord que pugui fer possible el seu impuls, Esquerra de Cerdanyola del Vallès vol fer públic el seu posicionament polític mitjançant els punts que segueixen:

1.- Esquerra aposta com sempre ha fet per una estructura de recaptació responsable i suficient per cobrir els serveis que la corporació ofereix a la ciutadania. Apostem per garantir el  volum d’ingressos que la ciutat necessita descarregant en la mesura del possible de pressió fiscal aquells que menys recursos tenen i augmentant la recaptació provinent de grans empreses i patrimonis. En tot cas, apostem per unes ordenances amb una marcada orientació cap a l’esquerra i la progressivitat, característiques que no sabem reconèixer a la proposta que el govern ha formulat.

2.- Valorem com un fet lògic que totes les forces polítiques amb representació a la ciutat hagin presentat al·legacions a les Ordenances Fiscals i és previsible que el mateix comportament sigui el que es desenvolupi de cara al Pressupost del 2016. Aquesta és la situació que el nostre partit ja va anticipar un cop vistos els resultats de les eleccions municipals de maig d’aquest any i per evitar absurdes situacions de bloqueig seguim apostant per que la ciutat es doti d’un govern amb majoria que pugui garantir una gestió seriosa i estable.

3.- Sabem que la ciutat no es pot permetre perdre  el mandat amb discussions  que no porten  enlloc. Els importants reptes als que hem de fer front no es resoldran de manera favorable per a Cerdanyola sense un govern capaç de dirigir la ciutat. Aconseguir que aquest prengui forma és una prioritat a la que no podem renunciar ni renunciarem. Reclamem maduresa i valentia  aquelles forces que ho poden fer possible.

És a les mans de Compromís per Cerdanyola fer possible que s’aprovin les Ordenances Fiscals  i  el Pressupost per al 2016. El camí que volem és el de l’entesa, la generositat i l’acceptació de la realitat. El mandat de la ciutadania ha estat plural i no existeixen alternatives que passin per menystenir allò que per altra banda és obvi, que sense una majoria estable i compromesa no es pot governar.

Esquerra de Cerdanyola del Vallès

Switch to mobile version