Autor Societat
19 Desembre 2015 a 16:00

La convocatòria MOBINT atorga ajuts per a un 55% més d’estudiants

Els estudiants han de complir una sèrie de requisits i una nota de tall de 67,40 punts

Mobint // Imatge del web de la UAB

Mobint // Imatge del web de la UAB

Els ajuts a la mobilitat internacional de la convocatòria MOBINT per al curs 2015-2016 han beneficiat un total de 2.166 estudiants. Una xifra que significa un creixement del 54,7% dels becats en els últims cinc anys i que es produeix després de l’augment de la dotació pressupostària, la més alta des del 2010. Concretament, el Govern ha destinat més de 2,2 milions d’euros.

La convocatòria MOBINT, finançada per la Secretaria d’Universitats i Recerca i gestionats per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), suposen un ajut complementari de fins a 1.200 euros per aquells estudiants universitaris que hagin obtingut una estada acadèmica de mobilitat dins el programa Erasmus o d’altres programes de mobilitat internacional propis de les universitats.

L’objectiu dels ajuts és contribuir al finançament de les despeses que comporta estudiar en altres països amb 200 euros mensual fins a un màxim de sis mesos. Per poder optar a aquest ajut, els estudiants, han de complir els següents requisits: haver superat 60 crèdits dels seus estudis; tenir com a mínim una nota mitjana ponderada de l’expedient de 5,70 per als ensenyament tècnics o de 6,30 per a la resta d’ensenyaments; i tenir un coneixement suficient de la llengua de docència de la universitat de destinació.

Tal com recullen les bases de convocatòria, la comissió de selecció estableix la puntuació de tall mínima que determinarà si l’estudiant es beneficia finalment de l’ajut. En el cas dels estudiants Erasmus, el càlcul es realitza en base a la nota de l’expedient acadèmic, el país de destinació i el nivell de coneixement de la llengua de docència en el país on es realitza l’estada.

Aquest any, la puntuació de tall s’ha establert en el 67,40. És a dir, tots aquells estudiants que han complert amb els requisits i una puntuació de tall de 67,40 en amunt se’ls hi ha concedit l’ajut MOBINT.

En els últims anys, s’ha augmentat la dotació dels ajuts MOBINT i, per tant, el número de beneficiaris amb l’objectiu d’afavorir la mobilitat internacional entre els estudiants de les universitats catalanes.

Switch to mobile version