Autor Societat
22 Desembre 2015 a 14:00

La Generalitat crea un nou programa per ajudar a les pimes catalanes

Començarà el proper febrer i durarà 6 mesos

GR pime // Imatge del web de la Generalitat

GR pime // Imatge del web de la Generalitat

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ ha creat el nou programa GR pime amb l’objectiu de fer créixer les pimes catalanes i preparar-les per tal que puguin començar a innovar i internacionalitzar-se.

Des del proper mes de febrer i durant 6 mesos, les pimes rebran assessorament intensiu i personalitzat, es formaran i es professionalitzaran per focalitzar-se en els àmbits on tenen més potencial de creixement. El període de presentació de candidatures per participar-hi finalitza aquest 30 de desembre.

Els requisits per formar-hi part són superar els 5 anys de vida i facturar més de 500.000 euros, i va dirigit a pimes que necessitin reorientar el seu model de negoci, millorar l’eficiència dels seus processos o obtenir una visió empresarial a llarg termini.

El programa, organitzat de moment en col·laboració amb GLOBALleida i la Diputació de Tarragona, s’ha obert en una primera fase a la participació de 30 pimes catalanes, amb la voluntat d’estendre-ho a altres zones de Catalunya. Durant aquests 6 mesos implantaran plans econòmics-financers, estratègies de màrqueting i comercials, aplicaran millores d’eficiència operativa i, en casos concrets, rebran suport en el procés de relleu generacional.

L’objectiu del programa, segons la consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, explica:  “Alinear tots els elements clau de la pime per crear una proposta de valor diferencial i orientada al mercat, desenvolupant un model de negoci sostenible a nivell local i escalable a nivell internacional”.  A més, afirma: “GR pime vol dir gran recorregut, tant pel camí i guiatge que seguiran com pel potencial de creixement que adquiriran”.

D’aquesta manera, l’assessorament estarà integralment orientat als resultats, amb acompanyament del coordinador de GLOBALleida o de la Diputació de Tarragona, seguiment de professionals d’ACCIÓ, consultoria personalitzada per assessors sèniors a la mateixa empresa i assessorament estratègic de dos empresaris de pimes consolidades.

Les empreses també participaran en sessions col·lectives per fer treball en xarxa i capacitar-se per incrementar la facturació, optimitzar els processos per consolidar l’organització i estructurar financerament l’empresa. Un cop acabat el programa, els consultors d’ACCIÓ elaboraran un full de ruta amb la pime sobre els propers passos a seguir en els camps de la innovació i la internacionalització.

La consellera delegada d’ACCIÓ ha afirmat: “La competitivitat de l’empresa passa fonamentalment per la innovació i la internacionalitzacióper això donem suport a les pimes catalanes que necessiten professionalitzar-se i focalitzar els seus esforços per poder fer-ho de manera regular i sistemàtica”. Segons el Baròmetre de la Innovació d’ACCIÓ, un 62,1% de les empreses innovadores són exportadores, fet que constata la importància que té per una empresa tenir un producte o servei diferent per sortir a vendre a l’exterior.

Switch to mobile version