Autor Societat
2 desembre 2015 a 18:00

L’edició de la segona Enquesta sobre Violència Masclista es publicarà l’any 2016

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

La Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i l’Obra Social La Caixa han signat un conveni

Violència masclista // Imatge del web de xarxanet

Violència masclista // Imatge del web de xarxanet

El Departament de Benestar Social i Família, el Departament d’Interior, l’Ajuntament de Barcelona i l’Obra Social la Caixa han signat un conveni per realitzar una nova edició de l’Enquesta sobre Violència Masclista.

L’enquesta permetrà estudiar la prevalença de la violència masclista a Catalunya en els àmbits següents: agressions masclistes als espais públics, discriminació per raó de sexe i assetjament sexual a la feina, agressions en les relacions de parella i exparella i agressions masclistes d’especial gravetat. A més es mesuraran les percepcions i els valors dels homes i les dones en l’àmbit de la violència masclista.

L’objectiu és obtenir informació estadística fiable i útil per a la presa de decisions i l’impuls de programes específics. Tot plegat contribuirà a permetre millorar l’eficàcia i l’eficiència de les actuacions des de les polítiques públiques entorn a la violència masclista i recolzar les actuacions preventives i d’intervenció amb les víctimes que porten a terme les institucions públiques i privades.

Aquesta serà la segona enquesta d’aquest tipus que es realitza a Catalunya. L’anterior es va realitzar el 2010. La nova enquesta incorporarà noves qüestions no contemplades en l’edició anterior com ara l’assetjament mitjançant les noves tecnologies o els efectes de la violència respecte dels fills i filles de les dones que la viuen. Els resultats de l’enquesta es preveuen donar a conèixer l’any vinent.

L’Enquesta sobre Violència Masclista es realitzarà sobre una mostra que estarà formada per un màxim de 9.499 dones i 1.378 homes, distribuïts territorialment de forma proporcional a la població resident de dones a partir de 16 anys i, en el cas, dels homes de forma aleatòria. El conveni també preveu un tractament específic per a la ciutat de Barcelona amb una mostra de 4.000 dones i 600 homes.

La Generalitat aportarà 65.000 euros per a la realització de l’enquesta. Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona hi aportarà 55.121 euros, mentre que l’Obra Social la Caixa n’aportarà 35.000.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×