Autor Economia
22 Desembre 2015 a 10:00

L’ICF preveu invertir 5 milions d’euros en nous fons de capital risc llavor

Amb això es pretén dinamitzar la inversió privada i facilitar l’accés al finançament

 

Institut Català de Finances // Imatge del web de ICF

Institut Català de Finances // Imatge del web de ICF

L’Institut Català de Finances (ICF), a través de la seva societat filial IFEM, preveu invertir 5 milions d’euros en societats i fons de capital risc llavor que estan en procés de constitució o han estat constituïts en els darrers sis mesos per tal d’invertir en empreses en fases inicials de creació o en les primeres etapes d’expansió a Catalunya.

La finalitat d’ aquesta iniciativa és dinamitzar la inversió privada en l’àmbit del capital llavor, mitjançant l’impuls i el suport a la creació d’instruments financers; i, també, facilitar l’accés al finançament a les empreses que comencen, a través de la diversificació de les seves fonts per captar recursos.

L’entitat financera pública ha obert una crida de manifestació d’interès a través de la seva societat filial IFEM – Instruments Financers per a Empreses Innovadores, per tal de seleccionar aquests nous fons en els quals convertirà en forma de capital, mitjançant subscripció minoritària.

Per  poder optar a aquesta inversió, els fons hauran de disposar d’un mínim de 3 milions de capital privat ja compromès i assolir un volum de capital mínim compromès de 10 milions d’euros,  inclosa l’eventual participació de l’ICF. Els destinataris de les inversions d’aquests fons hauran de ser micro, petites i mitjanes empreses.

L’ICF, des del 2010,  ja ha invertit a través d’IFEM un total de 9 milions d’euros en set fons de capital llavor a Catalunya: Finaves IV, SA; Inveready First Capital I, SCR SA; Societat d’Inversió dels Enginyers, SL; Healthequity, SCR SA; Inveready Innvierte Biotech II, SCR; VentureCap II, SCR i Inveready Venture Finance, SCR SA.

Aquests set fons participats per l’ICF conjuntament amb altres inversors privats han invertit 24 milions d’euros en 68 empreses innovadores de nova creació o bé en les primeres etapes d’expansió.

Switch to mobile version