Autor Economia
7 Desembre 2015 a 14:00

L’IVGS augmenta un 8,2% respecte l’any anterior

És la més positiva que s’ha registrat durant l’any

IVGS // Imatge cedida per la Generalitat

IVGS // Imatge cedida per la Generalitat

L’índex de vendes en grans superfícies de Catalunya (IVGS) a preus corrents  a l’octubre ha augmentat un 8,2% respecte al mateix mes de l’any anterior, segons l’Idescat. Aquesta variació és la més positiva que s’ha registrat durant l’any i es deu al fort increment tant de les vendes de productes no alimentaris (10,5%) com dels productes d’alimentació (5,5%).

La variació acumulada dels deu primers mesos de l’any se situa en positiu (1,5% interanual). Aquest augment s’ha produït bàsicament per l’increment de les vendes dels productes no alimentaris (un 2,5%), ja que les vendes dels productes alimentaris només han registrat un increment del 0,1%.

A preus constants, l’IVGS mostra un increment interanual del 8,2% a l’octubre del 2015, motivat per un augment de l’11,9% de les vendes de productes no alimentaris i per l’augment del 3,2% de les vendes de productes d’alimentació.

Switch to mobile version