Autor Societat
4 desembre 2015 a 10:00

L’SCT i els Mossos d’Esquadra posen en marxa el dispositiu especial de trànsit pel pont de desembre

2 Flares 2 Flares ×
Escoltar

La C-16, la C-17, la C-14, la N-145 i la N-260 podran concentrar els problemes viaris més importants

La Diputació de Barcelona i el Departament d’Interior col·laboraran per reduir els accidents de trànsit en horari laboral

Trànsit // Foto: Sergi Colomer

El Servei Català de Trànsit (SCT), en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra, posen en marxa avui a partir de les 15.00 hores, el dispositiu especial de trànsit pel pont de desembre amb motiu de les festivitats de la Constitució i la Immaculada. Aquest operatiu estarà vigent fins a les 24.00 h de dimarts, 8 de desembre. 

Es preveu que durant aquest període festiu, caracteritzat per la seva alta mobilitat, sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona uns 475.000 vehicles 

Un total de 2.073 mossos, 1 helicòpter, 1 avió bimotor i equips mòbils d’informació viària i de senyalització a carretera es mobilitzaran per tal de garantir la seguretat viària.

El pont de la Constitució i la Immaculada té uns trets característics que el diferencien respecte d’altres períodes festius:

  • És un dels períodes festius més llargs de l’any,atès que se celebren dues festivitats i com succeeix enguany constitueix un pont fins dimarts 8 de desembre.
  • Inici de la mobilitat hivernal.Tot i que ens trobem encara a la tardor, és el primer període festiu amb una mobilitat pròpiament d’hivern, on les vies més conflictives són les que accedeixen a les zones de muntanya i a les estacions d’esquí. En aquest sentit es preveu que les vies que poden registrar més problemes viaris seran la C-16, C-17, C-14, i l’A-2 així com també l’N-145 i N-260 d’accés a Andorra.
  • Inici de les compres nadalenques.És el tret d’inici a les compres de Nadal. Per aquest motiu hi ha increments en la mobilitat al voltant dels centres comercials oberts aquests dies festius. També són focus d’atracció les poblacions on es fan fires tradicionals com la de l’avet  a Espinelves (del 5 al 15 de desembre), el Mercat Medieval de Vic (del 5 al 8 de desembre) i la Fira de Santa Llúcia de Canyelles (el 5 i 6 de desembre).

 Amb l’objectiu d’evitar víctimes per accidents de trànsit a les carreteres catalanes, l’SCT demana que s’extremi al màxim la prudència en la conducció al llarg de tot aquest període festiu, , ja que hi haurà un elevat nombre de desplaçaments d’oci al conjunt de la xarxa viària catalana. La responsabilitat dels conductors i la importància d’adequar la conducció a les condicions adverses provocades per les inclemències meteorològiques, habituals en aquesta època de l’any són alguns dels factors claus per reduir el risc de patir un accident.

Dades del dispositiu especial

2 Flares Twitter 0 Facebook 1 Google+ 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 2 Flares ×