Autor Societat
7 Desembre 2015 a 09:00

PIMEC impulsa una campanya per potenciar la web en català a les pimes

La seu de PIMEC de Barcelona acull l’exposició 8 raons perquè l’empresa parli català

 

 

Web en català // Imatge cedida per PIMEC

Web en català // Imatge cedida per PIMEC

 

PIMEC ha iniciat la campanya El teu web, també en català amb la finalitat de sensibilitzar les pimes perquè tinguin el seu portal web en català. Segons l’estudi L’ús del català a les pimes, elaborat per l’Observatori de la PIMEC i la Direcció General de Política Lingüística, només el 57% de les pimes catalanes fan ús del català en les seves pàgines web.

La patronal ha elaborat uns materials gràfics que recomanen implementar el català al web per cinc motius: tenir presència a la xarxa en català cobrir un mercat de 10 milions de consumidors, comunicar-te en català demostra una clara voluntat de servei de proximitat i qualitat, el català atrau, crea afinitat i fidelitza els clients, el català es troba en la 8a posició en nombre d’usuaris a Internet en relació al nombre de parlants i, per últim, 8 dels 10 webs més consultants a Catalunya són en català.

PIMEC considera que el català pot esdevenir una oportunitat de negoci i fer incrementar el potencial de captació de clients. Per aquest motiu, oferirà condicions avantatjoses a totes aquelles pimes i autònoms que decideixin tenir el seu web també en català.

Aquesta campanya s’emmarca en el projecte CATEMPRÈN, un servei de suport a la comunicació empresarial en català. Aquesta iniciativa de PIMEC, que compta amb el suport del Departament de Cultura, té l’objectiu de fomentar l’ús de la llengua catalana en l’àmbit empresarial per tal d’afavorir la integració i la cohesió de la societat catalana en l’àmbit laboral i empresarial, i garantir els drets lingüístics dels consumidors.

La seu de la patronal de Barcelona acull aquests dies l’exposició 8 raons perquè l’empresa parli català del Departament de Cultura de la Generalitat, que s’emmarca en el programa Català i empresa: ja estàs al dia?. L’exposició mostra el català com a llengua de mercat, moderna, competitiva i com a instrument necessari per oferir un servei de qualitat. S’hi presenten 8 raons que conviden les empreses a vendre en català amb normalitat. L’exposició romandrà a PIMEC fins al pròxim 10 de desembre.

Switch to mobile version