Autor Societat
16 Desembre 2015 a 10:30

Renfe duu a terme un pla especial de transport pel robatori de cable d’ahir

Les afectacions són a les línies R2, R8 i R11

Estació de Cerdanyola // Foto: Joan Murcia

Estació de Cerdanyola // Foto: Joan Murcia

Adif i Renfe han establert un pla especial de transport per a reduir les afectacions als viatgers de les línies R2 nord, R8 i R11 provocades pel robatori de coure del sistema d’electrificació que es va produir ahir a la matinada al voltant de les 02.15 hores a la Bifurcació Mollet.

Aquesta incidència provoca la limitació de la capacitat a aquestes línies i fa necessari reestructurar el servei mentre que es procedeix a la reposició dels elements afectats per aquesta incidència, que pot durar alguns dies.

Per a minimitzar l’afectació als viatgers i facilitar la seva mobilitat, el servei s’ha adequat de la següent manera:

                – Línia R2 nord (Sant Celoni – Aeroport per Granollers Centre): es divideix en dos sublínies:

                             *Sant Celoni – Granollers – Gavà: Circularan dos trens per hora i sentit

                              *Aeroport – Sant Andreu Comtal: Servei de dos trens per hora i sentit

A més es reforçarà l’oferta amb un servei complementari d’autocars directes a Barcelona Sant Andreu Arenal des de Granollers Centre, Mollet Sant Fost, Montmeló i La Llagosta. A Sant Andreu Arenal els viatgers disposen de trens de Rodalies de les línies R3 i R4, així com els serveis de Metro i autobús.

                – Línia R8 (Martorell – Granollers Centre por Cerdanyola UAB):

                                *Martorell – Cerdanyola Universitat: Servei habitual en tren.

                                 *Cerdanyola Universitat – Granollers Centre: Servei alternatiu per carretera.

                – Línea R11 (Portbou – Barcelona por Girona): Circularan dos trens per hora i sentit

Els viatgers de Montcada poden utilitzar les estacions de les línies R3 i R4 per arribar a Barcelona.

El servei d’atenció al client s’ha reforçat amb 50 persones que se situaran a les estacions afectades per informar als viatgers. D’altra banda es publicaran cartells amb horaris orientatius dels serveis establerts.

A més, s’informarà als viatgers mitjançant megafonia de trens i estacions, @rodalies, app de Rodalies, els webs www.rodaliesdecatalunya.cat i www.adif.es i el telèfon 900 41 00 41.

Durant la jornada d’ahir es van veure afectats pels retards 200 trens i 60.000 viatgers.

Descripció de la incidència

Tècnics del Control de Tràfic Centralitzat (CTC) de Barcelona van detectar ahir a les 2.15h la desconnexió de les subestacions elèctriques de Mollet i Sant Cugat, falta de tensió per una via entre Rubí i Mollet-Sant Fost i afectacions a les comunicacions i control de trànsit als trams entre les estacions de Cerdanyola UAB i Mollet, i aquesta i La Llagosta.

Desplaçats tècnics d’Adif fins al lloc de la incidència, van detectar el robatori de 360 metres aproximadament d’un cable del sistema d’electrificació i a més com un dels cables d’alta tensió havia fet contacte amb altres conductors elèctrics de baixa tensió dels sistemes de senyalització, de gestió del trànsit i instal·lacions de seguretat, provocant diversos incendis i greus afectacions generalitzades a diferents punts d’aquests trams.

Segons les primeres anàlisis realitzades per tècnics d’Adif, es van veure afectats quatre enclavaments (sistemes de gestió de tots els dispositius de trànsit a estacions o bifurcacions). A més, van produir-se danys en el cablejat de comunicacions, instal·lacions de seguretat, sistemes de senyalització i els sistemes informàtics que regulen la circulació de trens a nivell local a estacions i trajectes entre La Llagosta, Cerdanyola Universitat i Mollet Sant Fost.

Adif presentarà la denúncia pels fetas. Enguany ja ha presentat 390 denúncies per robatoris a instal.lacions ferroviàries a tota Catalunya, dels que un 90% aproximadament han estat per robatori de cable. Addicionalment, s’han presentat unes altres 200 denúncies per actes de vandalisme.

Switch to mobile version