Autor Cinema, teatre i televisió
18 Desembre 2015 a 16:00

Star Wars: El despertar de la fuerza

Star Wars El despertar de la fuerza

Star Wars El despertar de la fuerza

Aquesta setmana s’estrena als cinemes la nova entrega de la saga galàctica Star Wars: el despertar de la fuerza. Des de Regne Unit arriba el drama històric Sufragistas, el drama romàntic 45 años i el drama criminal Hiena: el infierno del crimen.  S’estrena també el nou drama protagonitzat per Richard Gere Invisibles. La cartellera també comptarà amb un film nacional d’animació Un día vi a 10.000 elefantes.

 

STAR WARS: EL DESPERTAR DE LA FUERZA

CIENCIA FICCIÓ. Dirigida per: J. J. Abrams. Repartiment: John Boyega, Daisy Ridley, Harrison Ford, Carrie Fisher

Trenta anys després de la victòria de l’Aliança Rebel sobre el segon Estel de la Mort (successos esdevinguts en l’Episodi 6: la tornada del Jedi), la galàxia està encara en guerra. Una nova República s’ha aixecat, però la Primera Ordre ha ressorgit de les cendres de l’Imperi Galàctic. Molts dels herois d’abans, Leia Organa, Han Solo, Chewbacca, R2-D2 i C-3PO estan encara actius i lluitant en la Resistència contra aquest grup. Lluiten al costat de nous herois com: Poe Dameron, un pilot de caces estel·lar; Finn, un antic soldat d’assalt de la Primera Ordre que ha pres el sabre de llum que va pertànyer a Anakin Skywalker i més tard a Luke Skywalker; Rei, una ferrovellera; i un androide rodant conegut com BB-8. Ells s’oposen a noves i poderoses forces, incloent el Capità Phasma de la Primera Ordre i Kylo Ren, un temible i misteriós membre del costat fosc que empunya un sabre de llum vermella d’inusual disseny.

SURAGISTAS

DRAMA HISTÒRIC. Dirigida per: Sarah Gavron. Repartiment: Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Meryl Streep

Explica la història de les sufragistes angleses a la Primera Guerra Mundial. La majoria d’aquestes dones no venien de classes altes, sinó que eren dones treballadores que veien com les seves protestes pacífiques no servien per res. Radicalitzades i tornant la seva lluita cada vegada més violenta, estaven disposades a perdre-ho tot en la seva cerca incansable de la igualtat: els seus treballs, les seves cases, els seus fills i les seves vides. Aquesta és la història de Maud, una d’aquestes dones, i de la seva lluita per la dignitat i la de les seves companyes.

 

INVISIBLES

DRAMA. Dirigida per: Oren Moverman. Repartiment: Richard Gere, Ben Vereen, Jena Malone, Kyra Sedgwick

George és un home en plena decadència personal que es veu obligat a acudir a un refugi pels “sense sostre” a Nova York. Allí, sense recursos de cap tipus i forçat a demanar al carrer, haurà d’enfrontar-se a la seva nova situació amb l’ajuda de Dixon, un veterà que l’ajuda a reprendre la relació amb la seva filla Maggie, amb la qual va perdre el contacte fa molt temps.

 

 

45 AÑOS

DRAMA ROMÀNTIC. Dirigida per: Andrew Haigh. Repartiment: Charlotte Rampling, Tom Courtenay, Geraldine James

Falta només una setmana pel 45º aniversari de les noces de Kate Mercer, i la planificació de la festa va per bon camí. Però llavors arriba una carta dirigida al seu marit. En ella es notifica que ha aparegut mort el cos del seu primer amor, congelat en les glaceres de gel dels Alps suïssos.

 

HIENA: EL INFIERNO DEL CRIMEN

DRAMA. Dirigida per: Gerard Johnson. Repartiment: Peter Ferdinando, Stephen Graham, Neil Maskell

Michael Logan dirigeix una unitat policial de Londres especialitzada a desmantellar als més perillosos narcotraficants i, sempre que sigui possible, a ficar part del botí en la seva butxaca. La seva vida es complica amb l’arribada de dos violents criminals albanesos i amb una recerca que podria revelar les seves corrupteles.

 

UN DIA VI 10.000 ELEFANTES

ANIMACIÓ. Dirigida per: Alex Guimerà, Juan Pajares

Angono Mba, un octogenari guineà rememora des del saló de la seva casa l’expedició en la qual va fer de portejador per al cineasta madrileny Manuel Hernández Sanjuán i el seu equip (Hermic Films), que els va portar entre 1944 i 1946 a recórrer la Guinea espanyola documentant la vida en la colònia i buscant un misteriós llac, on segons explicava una llegenda africana, es podien veure 10.000 elefants junts.

 

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version