Autor Societat
5 Desembre 2015 a 16:00

Un mapa recull els centres on es pot aprendre català a l’Estat

El mapa conté un cercador

Cercador llengua // Imatge  del web de la Generalitat

Cercador llengua // Imatge del web de la Generalitat

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura posa a disposició de la ciutadania al web Llengua catalana un mapa amb informació sobre els centres a l’Estat espanyol on es pot aprendre català, basc i gallec fora del seu àmbit lingüístic.

La iniciativa és una de les accions empreses fruit del Protocol de col·laboració en política lingüística entre els governs de Catalunya, Euskadi i Galícia.

El mapa permet fer cerques per províncies, per municipis i per tipus de centre, sobretot universitats, escoles d’idiomes i casals. Tots els centres s’hi mostren geolocalitzats amb la informació clau per a les persones que s’hi vulguin adreçar per aprendre la llengua catalana, l’eusquera o el gallec.

Ara mateix, l’Estat hi ha 19 llocs on es pot aprendre català fora dels territoris de parla catalana. D’aquests, 9 són universitats; 4, són escoles oficials d’idiomes; 5, comunitats catalanes, a més de la Delegació del Govern de la Generalitat a Madrid.

 

Pel que fa a les ciutats, Madrid, amb 5, és la que té més centres, seguida de Saragossa, amb 3. Quant a les comunitats autònomes, al capdavant hi ha Madrid i Aragó amb 5 centres, seguides d’Andalusia, amb 3.

Segons el darrer Informe de política lingüística, publicat per la Direcció General de Política Lingüística, 5.848 persones van estudiar català arreu del món l’any 2014, distribuïts en 147 centres.

Switch to mobile version