Autor Sanitat
4 desembre 2015 a 15:00

Vuit municipis units per exigir millores al Taulí amb una “única veu”

4 Flares 4 Flares ×
Escoltar

Cerdanyola lidera l’ofensiva per revertir el col·lapse de l’hospital

Alcaldes i regidors reunits ahir al ple de Cerdanyola per abordar la situació de col·lapse de l'hospital Parc Taulí

Alcaldes i regidors reunits ahir al ple de Cerdanyola per abordar la situació de col·lapse de l’hospital Parc Taulí // Foto: Judit Josa

Els governs municipals de Cerdanyola, Ripollet, Sabadell, Barberà, Badia, Sentmenat, Castellar i Sant Llorenç del Vallès sumaran esforços per pal·liar les mancances en atenció sanitària de la comarca i revertir la situació de “col·lapse” del Taulí, segons van anunciar ahir al finalitzar la trobada de batlles i regidors que va tenir lloc ahir a la sala de plens de Cerdanyola.

Els vuit municipis han aprovat una moció per constituir la taula de diàleg del Consorci sanitari del Parc Taulí però la reunió d’ahir anava més enllà, perquè es tractava de constituir una plataforma estable entre municipis sobre atenció sanitària.

Volem tenir una veu comuna i poder actuar amb contundència davant de la Generalitat” va dir Carles Escolà, alcalde de Cerdanyola i impulsor de la primera trobada d’alcaldes i batlles que tenen com a hospital de referència el Parc Taulí de Sabadell.

De les llistes d’espera a la salut mental

Els representants municipals parteixen d’un anàlisis similar: l’atenció sanitària i l’hospital de referència pateix una situació de “col·lapse real” que està directament relacionada, segons Escolà, amb les mancances a la zona de l’atenció primària.

Les llistes d’espera, les urgències, les derivacions, el tancament de llits o la salut mental són alguns dels problemes que volen abordar els alcaldes de forma conjunta i coordinada, en una reunió que demanaran en breu a la Generalitat.

L’alcaldessa de Badia, Eva Menor, va destacar que pel fet de “no tenir competències en sanitat” els ajuntaments no n’havien de quedar al marge perquè “com a representants de la ciutadania, sabem el que esta passant”. Menor va subratllar el caràcter territorial de l’organització: “volem anar a la Generalitat amb la feina feta i plantejar un document  amb contingut clar sobre el que demanem com a comarca”, va afegir.

Sí a l’Hospital Ernest Lluch, però amb recursos

Els alcaldes mantenen la reivindicació perquè es construeixi l’hospital Ernest Lluch, projecte aparaulat l’any 2009, en l’àrea de Cerdanyola, Montcada, Barberà i Ripollet i que ahir va tornar-se a posar sobre la taula. El nou hospital contribuiria a descol·lapsar el Parc Taulí, si la inversió s’acompanya de recursos, van advertir, però.

Guanyar nous edificis no millora l’atenció sanitària si no es doten amb recursos i plantilles”, va constatar Escolà en referència a la construcció de nous Centres d’Atenció Primària els darrers anys als municipis afectats sense incrementar la plantilla cosa que ha suposat la divisió d’equips sanitaris.

Propera trobada a Sabadell

Les trobades entre alcaldes i regidors, que es realitzaran un cop al mes, serviran per posar en comú les necessitats en atenció sanitària de cada municipi i per coordinar les demandes “amb una única veu”.

A la primera, celebrada ahir al ple municipal de Cerdanyola, hi van assistir els alcaldes de Cerdanyola, Ripollet i Sentmenat, les alcaldesses de Barberà del Vallès i Badia del Vallès i els regidors i regidores de Salut Pública o Sanitat de Sabadell, Castellar del Vallès, Sant Llorenç i Cerdanyola. La següent tindrà lloc en una data a determinar a Sabadell, que és l’únic municipi amb representació als òrgans de gestió de la Coorporació Sanitària del Parc Taulí i que a partir d’ara, representarà també la resta de municipis.

4 Flares Twitter 0 Facebook 3 Google+ 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 4 Flares ×