Autor Societat
8 gener 2016 a 18:00

Baixada de l’atur al desembre

0 Flares 0 Flares ×
Escoltar

L’atur es situa en 4.093.508 persones

Atur desembre // Foto: Joan Murcia

Atur desembre // Foto: Joan Murcia

L’atur registrat al desembre de 2015 s’ha reduït en 55.790 persones al conjunt d’Espanya, un -1,34% respecte al novembre, per situar-se en la xifra de 4.093.508 aturats. En termes interanuals, l’atur disminueix en 354.203 persones, el que suposa una reducció del -7,96%.

A Catalunya, el nombre d’aturats disminueix en 5.992 persones respecte al novembre, la qual cosa situa els inscrits als registres dels Serveis Públics d’Ocupació en 515.668 persones, xifra un -10,47% més petita que fa un any.

En termes intermensuals, l’atur al desembre disminueix a totes les demarcacions catalanes. Sectorialment augmenta a la construcció, i disminueix al primari, a la indústria, als serveis i als sense ocupació anterior. En relació a un any enrere, disminueix a tots els sectors.

En termes interanuals, l’atur disminueix en totes les demarcacions catalanes. La de Barcelona és la que enregistra la reducció més gran (-10,65%), seguida de Tarragona (-10,20%), Girona (-10,10%) i Lleida (-9,14%).

PIMEC valora de forma positiva l’evolució de les dades d’atur durant el 2015 i celebra que la recuperació econòmica, després de set anys de dura crisi, s’estigui traslladant al mercat de treball. Aquesta evolució s’emmarca en un context de rècord de les exportacions, de millora del consum i d’increment de les inversions productives.

Malgrat que les actuacions i situació política no han afavorit com caldria l’activitat econòmica, especialment en el cas de les pimes, s’està superant la situació de crisi viscuda des del 2008 i tanquem l’any 2015 amb una tendència positiva.

Les previsions pel 2016 apunten que la millora es mantindrà, tot i que podria produir-se una lleugera moderació de els taxes de variació del repunt generat després de set anys de crisi.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email 0 0 Flares ×