Autor Entitats
8 gener 2016 a 12:00

Els Premis UManresa a treballs de recerca de batxillerat arriben a la quinzena edició

2 Flares 2 Flares ×
Escoltar

La convocatòria té com a principal objectiu promoure i incentivar la recerca

premis fub

Els treballs es poden presentar en tres modalitats: ciències de la salut, economia i empresa i educació, els tres àmbits d’expertesa de la institució universitària. Pirelli,Catalana Occident i Control Group patrocinen els premis, que tenen una dotació global de 3.450 euros.

La convocatòria està oberta a tots els estudiants de batxillerat de centres d’ensenyament secundari de Catalunya. La presentació dels treballs, que poden ser individuals o col·lectius, s’ha de fer a través dels centres d’ensenyament. Juntament amb el treball, els alumnes han de presentar un resum d’una pàgina amb els objectius, la metodologia, els resultats i les conclusions de la recerca. Cada institut pot presentar un màxim de tres treballs per cada modalitat. El termini de presentació dels treballs acaba el dia 8 d’abril de 2016. El jurat que avaluarà els treballs i en seleccionarà els guanyadors estarà format per professorat d’UManresa, un professor de secundària i un representant de l’empresa patrocinadora de cada modalitat.

El Premi UManresa – Ciències de la Salut, patrocinat pel Grup Catalana Occident,  reconeixerà els millors treballs de recerca sobre temes de l’àmbit de les Ciències de la Salut des de qualsevol perspectiva. Pirelli és l’empresa que patrocina el Premi UManresa – Economia i Empresa, que premiarà els millors treballs de recerca en l’àmbit de l’economia (sectors, inversió i consum) o de l’empresa (plans d’empresa, estudis de viabilitat, màrqueting, finances, recursos humans, qualitat i medi ambient). Finalment, el Premi UManresa – Educació es lliurarà al millor treball de recerca sobre temes de l’àmbit de l’educació des de qualsevol perspectiva. Aquest premi està patrocinat per Control Group.

En totes tres modalitats es lliurarà un premi de 700 euros, més un accèssit de 300. A més, l’institut del qual provingui el treball del primer premi rebrà un premi de 150 euros. El guanyador també tindrà la docència gratuïta per a un primer curs de les titulacions de grau que s’imparteixen a UManresa: Infermeria, Fisioteràpia, Podologia, Logopèdia, ADE i Educació Infantil.

Guanyadors de la darrera edició

Els premis de la catorzena edició van ser per al treball ‘La relaxació com a tractament’ en la modalitat de Ciències de la Salut, de Clàudia Alcaraz, de l’Escola Pia de Terrassa; ‘Manresa i l’empresa familiar a partir del segle XX: expansió paral·lela’, de Maurici Soler de l’escola Joviat en la modalitat d’Economia i empresa; i ‘La ceguesa, el món a les palpentes’ d’Ariadna Creus, del Col·legi Escorial de Vic, va guanyar el premi en la modalitat d’Educació.

La catorzena edició dels premis va rebre un total de 64 treballs. Des que es van posar en marxa ara fa 15 anys, 516 treballs de recerca de batxillerat han optat als premis.

2 Flares Twitter 0 Facebook 1 Google+ 1 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 2 Flares ×