Autor Societat
29 gener 2016 a 18:00

Més de 17.000 estudiants participen en el 32 Concurs Escolar de l’ONCE

1 Flares 1 Flares ×
Escoltar

Mostrarán el seu talent i les seves capacitats

Concurs Escolar de l'ONCE // Imatge cedida per l'ONCE

Concurs Escolar de l’ONCE // Imatge cedida per l’ONCE

Més de 17.000 estudiants i 317 professors de 206 centres educatius de Catalunya, participen ja en el 32 Concurs Escolar de l’ONCE i la seva Fundació que, en aquesta ocasió, convida els estudiants a descobrir el seu talent i el dels seus companys, així com el valor del treball en equip, en el qual cadascú aporta les seves capacitats.

Sota el lema Descubrir tu talento lo cambia todo, aquest programa de sensibilització educativa pretén fomentar valors com la solidaritat i la importància de la igualtat d’oportunitats entre persones amb i sense discapacitat per aconseguir una societat més justa i inclusiva.

A més, el seu treball és útil el professorat a l’hora de fer front a dues dificultats que es poden trobar a les pròpies aules: la resolució de conflictes i l’autoestima dels escolars.

El professor espanyol més llest, César Bona, finalista dels Global Teacher Prize i “padrí” del Concurs, explica: “Tots tenim talents: no un, no, sinó diversos, que no tenen a veure amb habilitats excepcionals per sortir a la tele i sí amb la clau que pot obrir la porta a la recerca de ser més feliços”.

“Talent és tenir paciència, o ser perseverant, o saber escoltar, o tenir capacitat d’aprenentatge, o saber reparar coses, o ser organitzat. I és que un dels grans talents de tots els mestres (juntament amb els pares, és clar) hauria de ser el de ser capaços de trobar el talent o els talents de cada nen. I ser conscients que la riquesa d’una aula resideix no en que tots som iguals, sinó que tots som diferents. És en aquesta diferència on cada un de nosaltres pot aportar el seu talent per millorar la societat entre tots”, insisteix Bona.

En el Concurs Escolar poden participar tots els alumnes dels centres públics, concertats i privats, des de Primària (de 3r a 6è) fins a Batxillerat, a més d’Educació Especial i Formació Professional. Ara ja participen 132.964 escolars i 2.555 professors de 1.864 centres educatius de tot el territori estatal,

La participació es realitza per aula completa amb el seu respectiu docent. Les categories són les següents: A (3r, 4t d’Ed. Primària); B (5è i 6è d’Ed. Primària); C (Ed. Secundària i FP Bàsica); D (Batxillerat i Formació Professional Mitja i Superior), i E (Ed. Especial).

Cada grup o aula ha de pujar a la web del concurs (www.concursoescolaronce.es ) una composició fotogràfica realitzada pels escolars que reflecteixi el que han après sobre el talent i les diverses capacitats. Haurà d’anar acompanyada d’una breu descripció del que volen transmetre amb la seva composició i una frase que resumeixi la multiplicitat de talents.

Per a la realització de la composició els alumnes podran seleccionar retalls de revistes i diaris, utilitzar imatges d’internet, fer fotos ells mateixos o fer una barreja de les opcions anteriors. A més, els escolars podran comptar amb totes les tècniques a què puguin accedir, des de les més tradicionals, com el collage (amb l’ús de cola i tisores), a qualsevol programa d’ordinador que els permeti tractar imatges (photoshop, editors on line).

La data per a les inscripcions i la participació dels escolars ha estat ampliada fins al pròxim dia 14 de febrer. Els directors o professors de tots els centres educatius es podran inscriure al Concurs Escolar i accedir als materials de participació, a través del web. També es poden inscriure via telefònica (900.808.111).

El concurs estableix tres fases en què els jurats aniran seleccionant els treballs. La primera fase és la provincial, la decisió es prendrà a mitjans de març, després la fase autonòmica, a finals d’abril, i la tercera és la fase estatal, al maig.

Els guanyadors absoluts d’aquesta edició, gaudiran durant un cap de setmana a Madrid del Campus del Talent.

A més, els escolars guanyadors podran crear, amb les frases i composicions fotogràfiques premiades, el Calendari del Talent 2017. Es tracta d’una iniciativa del Concurs Escolar per convertir els treballs dels estudiants en protagonistes d’una peça de disseny que es farà arribar a institucions i representants de tota la societat.

1 Flares Twitter 0 Facebook 1 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×