Autor Sanitat
22 febrer 2016 a 16:00

Banc Farmacèutic recull 25.000 medicaments durant la Jornada de Recollida de Medicaments

2 Flares 2 Flares ×
Escoltar

Han participat 850 voluntaris i  720 farmàcies

Banc farmaceutic

Banc farmaceutic

A la 9a Jornada de Recollida de Medicaments que organitza l’ONG Banc Farmacèutic s’han recollit 25.000 medicaments dels 55.000 sol·licitats per més 120 entitats assistencials com Caritas o Creu Roja, i preveu recollir-ne uns 40.000 durant la setmana.

El valor econòmic estimat dels medicaments recollits és d’uns 90.000 euros, lleugerament inferior a l’any passat que va ser de 100.000 euros. Els farmacèutics participen sense ànim de lucre en la iniciativa, fent un donatiu corresponent als beneficis obtinguts de la venda dels medicaments.

La Jornada d’enguany va tenir lloc el passat dissabte 20 de febrer a 720 farmàcies col·laboradores de Catalunya, Madrid, Granada, Màlaga, Saragossa, Sevilla, València, Castelló i Osca amb l’ajuda de 850 voluntaris.

Enguany el Banc Farmacèutic ha recollit uns 25.000 medicaments ( 16.500 a Catalunya) i en preveu recollir al voltant de 40.000 (20.000 a Catalunya) durant tota la setmana vinent  ja que les farmàcies que ho desitgin poden seguir recollint els medicaments, fins el divendres dia 26 de febrer. La xifra de dissabte representa quasi el 50% dels 55.000 medicaments que les 120 entitats assistencials havien demanat per poder atendre a les milers de persones sense recursos que acudeixen als seus centres diàriament Les entitats assistencials passaran a recollir els medicaments per les farmàcies a partir de l’1 de març .

L’objectiu d’aquesta 9a edició de la Jornada de Recollida de Medicaments és cobrir les necessitats reals i concretes de persones sense recursos de tot Espanya: persones sense sostre, famílies amb nens, drogodependents o malalts psíquics, entre d’altres.

El president de l’ONG Banc Farmacèutic, Àlex Brenchat, comenta que “La Jornada de Recollida de Medicaments promou un gest de gratuïtat, on les persones participen de forma solidaria (voluntaris, farmacèutics i ciutadans), els voluntaris destinen el seu temps lliure del dissabte per participar a la Jornada, els farmacèutics participen sense ànim de lucre en fer un donatiu al Banc Farmacèutic per tornar els beneficis obtinguts i els ciutadans col·laboren comprant algun dels medicaments que es necessiten. “.

La tasca de l’ONG Banc farmacèutic és possible gràcies a l’estreta col·laboració d’el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, la Federació Catalana de Voluntariat Social, l’Ajuntament de Barcelona, Fundación SEUR, Alliance Healthcare, Cofaran, Fedefarma, Federació de Farmàcies de Catalunya (Fefac), Novaltia, Federación Española de Estudiantes de Farmacia  i  Fevocam

2 Flares Twitter 0 Facebook 2 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 2 Flares ×