Autor Societat
19 febrer 2016 a 18:00

Caixabank cedeix 200 habitatges a la Generalitat per destinar-los a lloguers socials

1 Flares 1 Flares ×
Escoltar

La Generalitat té acords amb diverses entitats financeres per la cessió de 1.830 habitatges

CaixaBank cedeix habitatges Generalitat // Imatge cedida per la Generalitat

CaixaBank cedeix habitatges Generalitat // Imatge cedida per la Generalitat

La Generalitat de Catalunya i CaixaBank han signat un conveni de col·laboració mitjançant el qual l’entitat bancària cedeix en usdefruit 200 pisos a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per destinar-los a polítiques socials.
L’acord l’han signat la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs; el director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt; el director Territorial de Barcelona de CaixaBank, Jordi Nicolau; i Jaume Torrents, director de relacions institucionals i gestió social de BuildingCenter, societat especialitzada en gestió d’actius immobiliaris de CaixaBank. Amb aquest conveni, la Generalitat té acordada amb diverses entitats financeres la cessió de 1.830 habitatges per destinar-los a lloguer assequible.
L’objectiu d’aquest conveni és fomentar el règim de lloguer assequible, i frenar, desnonaments, objectiu prioritari del Govern. Per aquest motiu, els immobles cedits estaran ubicats en algun dels 72 municipis on s’ha detectat aquesta demanda.
Els habitatges que es cedeixin mitjançant aquest conveni podran incloure pisos en què visquin persones en situació d’imminent pèrdua de la casa, ja sigui per impagament del lloguer, o per llançament judicial en casos d’impagaments hipotecaris. Aquestes persones podran regularitzar la seva situació, adherint-se al lloguer assequible.
La signatura d’aquest conveni, que té una durada de 8 anys, s’emmarca en la línia del Govern d’ampliar el parc d’habitatge de lloguer assequible amb immobles cedits per part de les entitats financeres i, d’aquesta manera, pal·liar la necessitat d’habitatge que hi ha en molts municipis de Catalunya.
Les condicions per accedir a un lloguer social consisteixen en haver perdut l’habitatge com a conseqüència d’un procés d’execució hipotecària o estar en procés de reclamació judicial, amb atenció especial a persones grans, víctimes de violència de gènere i persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social.
CaixaBank ja ha formalitzat 4.453 arrendaments dins dels diferents programes socials d’habitatge que l’entitat té a Catalunya. El Grup “la Caixa” compta amb tres programes per atendre la problemàtica de l’habitatge: Habitatge Assequible, Lloguer Solidari, i Lloguer Solidari Descentralitzat. Entre tots tres, més de 12.400 habitatges han estat llogats en règim de lloguer subvencionat.
1 Flares Twitter 0 Facebook 1 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 Email -- 1 Flares ×